Beauty
1/9

Veliki povratak debelih obrva

Posljednjih godina nametnuo se trend koji je nemoguće izbjeći – debele obrve. Pune i lijepo oblikovane obrve postale su važnije od dobrog smokey looka, obožavaju ih svjetske zvijezde, ali i obične žene. O tome kako izvući najbolje iz svojih obrva porazgovarali smo s vizažisticom Ksenijom Ivančić Brkić i kantautoricom Sarom Renar.

Svi će se složiti – obrve daju oblik licu. Međutim, donedavno je taj okvir bio izrazito tanak, da bi posljednjih godina bivao sve deblji i deblji. Zvijezde poput Emmy Rossum, Lily Collins, Care Delevingne, Sarah Hyland i Miley Cyrus sve redom obožavaju debele, ali savršeno oblikovane obrve uz koje je dovoljan samo dobar ruž za usne kako bi zablistale. Sara Renar također spada u tu skupinu.

 | Autor: Goran Jakuš/Pixsell Goran Jakuš/Pixsell

“Obrve su mi veoma važne, pa kad se šminkam obavezno ih naglasim. Koristim sjenilo i poseban kosi kist. Vjerujem da obrve tako izgledaju bolje, posebno kada se radi o scenskim nastupima kada je dozvoljeno malo 'drame'. Nikada mi se nisu sviđale one skroz tanke obrve kakve su se nosile 90-ih, a sva sreća, dovoljno sam mlada da nikada nisam došla u napast da ih toliko počupam”, kaže uvijek nasmijana Sara.

Zašto ih nosimo?

“Debele obrve vratile su se u modu iz jednostavnog razloga – nameću ih modna i beauty industrija. Možda se i varam. Možda su žene jednostavno shvatile kako čupanje obrva u tanku crtu jednostavno ne laska ženskom licu, jer jedno je sigurno – žene s debelim obrvama izgledaju mlađe”, kaže poznata vizažistica.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Dakako, ovaj trend nije počeo ove sezone, nego su debele obrve bile popularne i prije. Brooke Shields ih je nametnula osamdesetih kao ultimativni hit. Doduše njene obrve su bile manje dobro oblikovane, a više prirodne što danas nije slučaj. Danas se debele obrve ipak oblikuju kako bi bile besprijekorne.

Kako do debelih obrva?

“Moj glavni trik za oblikovanje obrva je da se slijedi njihov prirodan luk. Ponekad je dovoljno počupati svega nekoliko dlačica. Uz dobru pincetu i mirnu ruku s obrvama sam gotova za nekoliko minuta. Problem je što žene pretjeruju s čupanjem i malo po malo dođu do ravnih crta ili kockastih obrva koje nisu poželjne”, objašnjava Ksenija.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ova poznata vizažistica ističe i kako mnoge žene danas trpe posljedice svojih prečupanih obrva, jer nisu sve te sreće da dlačice ponovno narastu, a događa se da i kada narastu budu u pramenovima ili jako rijetke.

“U tom slučaju treba pokušati pustiti obrve da narastu koliko je to moguće, otići kod kod kozmetičarke na korekciju, a zatim početi koristiti sjenilo za obrve ili olovku, ovisi kako tko više voli”, ističe Ksenija dodavši kako uvijek postoji opcija trajnog make upa tj. tetoviranja obrva.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

A upravo su tehnike poput microbladinga sve popularnije, a i sve više žena se prepušta u ruke kozmetičarki. Bojanje obrva je postalo sasvim uobičajeno jer osim što brojne žene imaju svijetle obrve, na ovaj način usklađuju obrve s bojom kose. Kod kuće je obrve moguće istaknuti na dva načina.

“Ovisno o vrsti obrva, volim koristiti i olovke i sjenila za obrve, ali nekako više posežem za sjenilom, objašnjava Ksenija i dodaje, “Sjenilo mi omogućuje da stvorim nježnu konturu obrva, i da obrva izgleda prirodnije. Olovka bolje prolazi kod punijih obrva kojima nedostaje da se eventualno popune sitne praznine.”

 | Autor:

Debele ili tanke obrve – svaka žena mora odlučiti za sebe. Ono što treba imati na umu kod debelih obrva je da debele obrve ne znače potpuno prirodne obrve – one su besprijekorno oblikovane i uređenje, dodatno istaknute tako da ne predstavljaju nužno jednostavniju opciju. Ali ako ništa drugo, debele obrve mogu skinuti koju godinu s tvog lica bez faceliftinga.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock

Komentari 0