Beauty 09. siječnja 2014.

Veliki povratak bijelog sjenila za oči

Guliver Image/Getty Images.
1/12

Iako je dugo vremena bilo zaboravljeno, bijelo sjenilo nam se napokon vratilo. Ovaj, po mnogima diskutabilan trend, jedan je od vodećih hitova za proljeće ove godine, barem ako je suditi po modnim revijama.

Bijelo sjenilo nikada nije bilo na crnoj listi kao proteklih godina. Smatrano izrazito kičastim i neukusnim, prognano je s naših kapaka na dno nesesera i ladica. Međutim, u nadolazećoj sezoni vizažisti su inspiraciju pronašli upravo u njemu te ga koristili na velikom broju revija.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ova boja sjenila ima velik broj prednosti: lako se razmazuje i nanosi, povećava vizualno oko i može se nositi svaki dan. Te prednosti prepoznali su na reviji Tibi gdje je bijelo sjenilo naneseno preko bijele olovke za još jači dojam. Nešto drugačiji izgled odabrali su u modnoj kući Raoul – bijelo sedefasto sjenilo transparentno naneseno skroz do obrva s grafičkim potezima crnom olovkom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U MM6 Maison Martin Margiela su također odabrali grafički make up s jasno definiranim rubovima te mat teksturom koja izgleda gotovo poput boje za zidove ili školske krede. Dizajnerska kuća Kate Spade inspiraciju je pronašla u šezdesetima i debelim bijelim linijama ispod oka u kombinaciji s debelim crnim tušem.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Altuzarra preferira obično mat sjenilo dobro razmazano sve do obrva, dok su Zero + Maria Cornejo odabrali dramatične okomite linije po sredini kapka koje uistinu ne može nositi svatko.

Kako nositi bijelo sjenilo?

Bez obzira na trendove, bijelo sjenilo i dalje ostaje izrazito teško za nošenje, posebno ako se nosi samo, zato trebate biti oprezni i pažljivo odabrati svoje idealno bijelo sjenilo.

 | Autor:

Ako imate bore oko očiju radije preskočite ovaj trend. Bez obzira na teksturu, bijelo sjenilo, ako se nosi preko cijelog kapka, ima tendenciju naglašavanja bora, posebno ako je mat. U tom slučaju radije posegnite za običnom bijelom olovkom koja će otvoriti pogled. Ako ste nešto mlađi, slobodno isprobajte ovaj trend onako kako vam dogovara.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ipak, pristalice decentnog stila možda ovaj tip nanošenja neće nikada u potpunosti prihvatiti. To ne znači da morate izbjegavati bijelo sjenilo, samo ga trebate nositi na nešto blaži način. Na reviji brenda Jose Vega Umana, modeli su nosili samo blagu točkicu bijelog sjenila u unutarnjem kutu oka kako bi ima se otvorio pogled i licu dala svježina.

Više lookova i cijene proizvoda pogledajte u galeriji...

Komentari 0