Beauty

Vaše usne gube ružičastu boju? Evo i zašto...

Donosimo vam popis pet stvari koje najviše utječu na promjenu boje vaših usana...

Najbolji beauty savjet je imati lijep osmijeh. Osim zuba, bitnu ulogu u osmijehu igraju ružičaste usne. Međutim, dosta stvari utiječe na to da vaše usne gube ružičastu boju i postaju tamne. Evo nekoliko stvari koje utječu na to da vaše usne gube svoju ružičastu boju…

Pušenje
Svi mi znamo da su tamne usne nuspojava pušenja. Nikotin uzrokuje tamnjenje usana.

Kofein
Poznato je da kofein stvara mrlje na zubima i čini ih žutim. No, još jedna nuspojava konzumiranja čaja ili kave jest to da uzrokuje tamne usne. Vaše usne će postati tamnije i sve to ovisi o količini koju pijete. To se jedino može spriječiti konzumacijom veće količine vode.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Izlaganje suncu
Sunce povećava proizvodnju pigmenta melanina na usnama. Naše usne su vrlo osjetljive na stalnu izloženost suncu, te će postati tamne što ih duže izlažete. To se može izbjeći korištenjem balzama s UV-zaštitom.

Hidratacija
Nedovoljna konzumacija vode uzrokovat će dehidraciju. Usne će se isušiti i postati tamne s vremenom ako je tijelo dehidrirano. Pobrinite se da konzumirate preporučene 2-3 litre vode dnevno kako biste hidratizirali vaše usne.

Alergeni
Tamne usne mogu biti uzrokovane alergenima u kozmetici. Vaš ruž ili sjajilo za usne može sadržavati određene boje ili mirise koji uzrokuju alergijsku reakciju. Pobrinite se da testirate proizvod na vašoj koži prije kupovine.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0