Beauty 26. travnja 2012.

Valovita kosa pristaje svima

Guliver Image/Getty Images.

Prirodno valovita kosa je rijetka, ali uvijek iznova mami našu maštu. Ona je opuštena i seksi, privlačna i zove na dodir, ali i dalje dovoljno divlja da ne djeluje uštogljeno. Ne čudi što mnoge zvijezde nisu mogle odoljeti valovitoj kosi.

Gotovo sve zvijezde s kosom duljom od ramena su već isprobale ovaj trend. Iako je tek kraj travnja, valovita kosa se nametnula kao hit frizura koju ćemo nositi ovoga ljeta. Žene prirodno valovite kose napokon su došle na svoje jer mogu samo raspustiti kosu i biti u trendu, dok će se sve ostale morati potruditi kako bi zablistale s ovakvom frizurom.

Vruće vs. hladno uvijanje

Mnogo je različitih tehnika za uvijanje kose i svaka žena ima svoju omiljenu i ona koja funkcionira baš na njenoj kosi. Razlika između tehnika vrućeg i hladnog uvijanja je u vremenskom periodu uvijanja, ali i u korištenju alata.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Tehnike vrućeg uvijanja obično podrazumjevaju uvijanje pomoću figara ili glačala za kosu te u manjoj mjeri vrućih uvijača. Kod ovakvog uvijanja je jako važno nanijeti proizvod koji će zaštitit kosu od topline. Toplina isušuje strukturu vlasi te one postaju lomljive i krhke, stoga je važno zaštititi ih.

Hladno uvijanje obično podrazumjeva izradu određene "frizure" koja će kroz dulji vremenski period nakovrčati kosu. To mogu biti pletenice, pužići, rolice ili pak kosa namotana na papilote ili krpice. Želite li, možete svoje kovrče u nastajanju posušiti fenom, ali prije nanesite sprej za zaštitu kose. Ako želite prespavati sa svojim pužićima, prije uvijanja na kosu nanesite pjenu za kovrčanje kako bi se kovrče bolje učvrstile.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kome najbolje pristaju?

Valovita kosa pristaje svima, jer ima toliko oblika koliko ima i tipova lica. Ona nije uniformirana i stroga te omekšava crte lica te je idealna čak i za žene koje imaju grublje crte. Tako npr. Michelle Pfeiffer nosi dugi plavi bob s laganim valovima i razdjeljkom na stranu, a zanimljivo je da sličnu frizuru nosi i dvostruko mlađa švedska glumica Malin Ackerman.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Mila Kunis pak voli lijepo oblikovanu dugu kosu. Njeni romantični uvojci lijepo uokviruju njeno okruglo lice te ga u kombinaciji s razdjeljkom po sredini čine mršavijim. Ashley Greene pak voli glamurozne i jako sjajne uvojke kakve možete postići korištenjem posebnih seruma i sprejeva za sjaj kose.

Valovita kosa posebno lijepo izgleda na kosi obojenoj ombre tehnikom. Kosa prošarana prirodnim svijetlim pramenovima s nešto svjetlijim vrhovima pomoći će vam da izgledate kao da ste se tek vratili s godišnjeg. Ovu kombinaciju vole Kate Hudson i Kate Beckinsale koje su dokaz kako ombre i valovita kosa odlično pristaju i brinetama i plavušama.

Komentari 0