Beauty 17. svibnja 2012.

Usne obasjane narančastim ružem

Camerapress.

Da vam je prije nekoliko godina netko rekao da ćemo ponovno obožavati narančasti ruž, većina nas bi se zgrozila. Nekada kičast i demode, danas je seksi i u trendu.

Narančasta, narančasta... postoji li ijedna druga boja u make upu koja je izazvala toliko gađenja kao narančasta? Ovu boju smo svi vezali uz loš make up, junakinje Dinastije i minival, ali ove sezone u narančastoj vidimo svježinu i mladolikost. Narančasta definitivno doživljava veliki povratak.

Moj stav prema narančastim ruževima je isključivo pozitivan. Predugo smo gledali isključivo nude i ružičasta sjajila na usnama naših sugrađanki, a isto tako smo predugo naglašavali oči. Drago mi je da je došlo vrijeme ruževa za usne, jer kao što sam već jednom napisala, u kozmetici najviše volim konkretne ruževe u konkretnim bojama. Radije bi nosila tirkizni ruž nego tirkizno sjenilo, a imam i slike koje to dokazuju.

U ovom slučaju, neću ići tako daleko da nosim tirkizno, ali ću rado posegnuti za trendovskom narančastom bojom. Make Up Factory Tropical Orange ili L'Oreal Paris Color Riche Intense Magnetic Coral, pitanje je sad!

 | Autor: Usne koje želite pojesti

Karakteristike: Make Up Factory Lip Color u nijansi Tropical Orange (99 kn) dolazi u elegantnom srebrnom pakiranju s decentnim natpisom. Proizvođač jamči njegujući ruž s profinjenim mehanizmom koji njeguje i dugotrajno prikriva usne bojom. Svileni ekstrakti i biserne čestice usnama daju sjaj i volumen.

Moj prvi dojam: Ovaj ruž je toliko narančast da sam ga se preplašila (a mene je teško preplašiti kada je kozmetika u pitanju). Hoće li mi uopće stajati ova klasična narančasta nijansa? Ono što se ne može poreći je da je pakiranje uistinu elegantno i profinjeno, a boja naprosto zove da je namažete. Miris ruža podsjeća na vaniliju i nenametljiv je što mi se posebno sviđa.

Faza testiranja:  Ruž je izrazito ugodan na usnama i ostavlja sklizak trag, iako je izrazito pigmentiran. Ne topi se i ne razmazuje, a miris je dovoljno blag da vam ne ide na živce. Jedan sloj je dovoljan da u potpunosti prekrijete usne, a daje im seksi sjaj zbog kojeg izgledaju vlažno i sočno i to u tolikoj mjeri da biste ih najradije pojeli. Ruž uz ispijanje kave traje nekih tri sata nakon čega treba manje popravke, ali pigment se dovoljno jako drži na usnama da ne izgleda neuredno. Problemi se javljaju ako imate suhe usne – ovaj ruž će dodatno naglasiti suhe dijelove, ali to nije nešto što malo balzama ne bi moglo riješiti.

Moj konačan dojam: Make Up Factory je ovom ružu nanio veliku nepravdu s tako šturim opisom na službenoj stranici, jer se radi o jednom seksi ružu koji plijeni pažnju i koji je toliko sočan da se nešto sramežljivije žene teško mogu nositi s njim. Za razliku od mnogih drugih pigmentiranih ruževa, ovaj ruž ne isušuje usne i daje im sjaj kao da ste preko njega nanijeli sjajilo. Možete li tražiti nešto više od komada šminke?

 | Autor: Koraljna za sramežljive

Karakteristike: L'Olear Magnetic Coral dolazi u četvrtastom L'Oreal pakiranju na kakvo smo već odavno navikli. Intense linija posvećena je jarkim bojama među kojima se ističe Magnetic Coral – koraljna nijansa s primjesima ružičaste. U ružu se nalaze fine čestice pigmenta i jedinstvena kombinacija omega 3 i vitamina E za lako nanošenje i ugodno nošenje.

Moj prvi dojam: Ruž dolazi u klasičnom Colour Riche zlatnom pakiranju. Intense linija je podijelila ruževe po tipovima žena i boji kose, a Magnetic Coral je namijenjena plavušama. To me nije spriječilo da ga isprobam jer se radi o jednoj od najljepših nijansi sezone. Miris ruža je također tipičan Color Riche miris – intenzivan i cvjetan, što bi nekima moglo smetati.

Faza testiranja: Magnetic Coral je nijansa koja lijepo osvježi lice, ali ne izgleda previše nametljivo (posebno ukoliko i inače nosite ruževe jarkih boja). Izrazito je kremast i hidratantan, pa nije loše prije nanošenja staviti olovku kako ne bi klizio oko usana. Efekt ruža na usnicama je fantastičan, a trajnost mu je tipična za hidratantne ruževe. Potrebno ga je popravljati, ali poprilično ravnomjerno blijedi, tako da ne izgleda ružno. Kao i Make Up Factory ruž, i ovaj naglašava suhe dijelove, pa su balzam i redovna njega nužni.

Moj konačan dojam: Najveća mana ovog ruža je miris koji je mrvicu preintezivan. Meni osobno to ne smeta, ali nekima bi moglo. Ako su vaše usne njegovane, ovaj ruž ih neće isušiti, ali ako nisu, naglasit će suhe dijelove zbog uistinu velike količine pigmenta koji ima u sebi. Magnetic Coral je nijansa koja može biti dobra zamjena za crveni ruž u nadolazeće ljetno vrijeme.

Koji proizvod me oduševio?

Kada su ruževi u pitanju nemam predrasuda, poprilično sam nezahtjevna i dok god ima jačinu boje koja mi odgovara, ja sam sretna. U oba slučaja se radi o kvalitetnim ruževima koji osvježe lice i daju trendovsku notu svakom stylingu.

Ono što mi je u oba ruža najviše zasmetalo je što se nakupljaju na suhim usnama, ali to je nešto što je neizbježno i svaki vizažist će vam reći da je prije ovakvog ruža nužno staviti dobar balzam ili napraviti piling usana.

Moj konačan odabir bi bio Make Up Factory Tropical Orange iz jednostavnog razloga – upečatljiviji je. L'Oreal Magnetic Coral je ipak namijenjen za plavuše i više se ističe na svjetlijim ženama te ostavlja manje upečatljiv dojam. On mi se čini više primjeren za poslovne i klasične kombinacije, dok je Tropical Orange mladenački, osvježavajući i pomalo izazov za nositi.

Komentari 0