Beauty 06. travnja 2019.

Urasle dlačice, osip i crvenilo nakon brijanja nogu? Ove greške ubuduće treba izbjegavati

Shutterstock/Instagram.
  • Crvenilo, urasle dlačice, osip - za mnoge je to česta pojava nakon brijanja, a do njih dolazi zbog naših pogrešaka
  • Koje sredstvo koristiti, kako noge hidratizirati i kakvom vodom ispirati?
  • Zbog ovih sedam malih razloga tvoja koža pati, ali rješenja uvijek postoje

Unatoč hrpi opcija koje imamo za uklanjanje dlačica s nogu, brijanje često ispadne najbrža opcija. Lasersko ulanjanje, epilatori, vosak, šećerna pasta - toliko opcija, a za sve je potrebno vrijeme. Zato je dobro staro brijanje i dalje prisutno, ali često najbrža opcija i nije uvijek najbolja.

Sumnjamo da postoji netko kome se crvenilo, prištići, i još gore, urasle dlačice, nisu pojavile barem jednom nakon brijanja. Ali i to možemo spriječiti ako pozornost obratimo na nekoliko stvari.

1. Pogreška broj jedan - zgrabiš šampon koji ti se nađe pri ruci

Iako sapuni, šamponi i gelovi za tuširanje zvuče kao sasvim solidna zamjena, oni to zapravo i nisu. Kožu brzo isuše i ne ostavljaju je dovoljno glatkom pa čak ni uz najoštriji brijač na svijetu. Dok mnogi smatraju da na pjene za brijanje samo bezveze trošimo novce, oni smanjuju trenje između oštrice i kože pa time smanjuju i negativne posljedice nakon brijanja.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Izabrale smo nekoliko proizvoda iz trgovina, poput pjena i gelova za brijanje, uz koje ćeš depilaciju bezbolnije obaviti.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Nivea (Bazar 29,90 kn), Balea (dm 13 kn), Gillete (Lijepa.hr, 31,60 kn) S lijeva na desno: Nivea (Bazar 29,90 kn), Balea (dm 13 kn), Gillete (Lijepa.hr, 31,60 kn)

2. Briješ noge dok su suhe

Nadamo se da sad već svi znamo da je brijanje suhih nogu katastrofa koja samo čeka svoj trenutak. Ovakve situacije u pravilu završavaju crvenilom, prije ili kasnije, jer ne postoji zaštitni sloj između kože i oštrice.

3. Zaboravljaš hidratizirati kožu

Ako želimo zaboraviti na crvenilo, važno je da koža prije brijanja bude u doticaju s vodom. I to barem tri minute kako bi bila elastičnija. Upravo joj je toliko potrebno vremena za optimalnu hidrataciju. Nakon brijanja važno ju je nahraniti, a za osjetljiviju se kožu preporuča aloe vera.

4. Ispireš toplom vodom

Tijekom njege kože na jedan detalj često zaboravljamo. Dok je za brijanje kožu idealno močiti u toploj vodi, nakon brijanja preporuča se hladna voda. Tada su pore otvorene i ranjive pa će ih hladna voda prije zatvoriti što će ujedno spriječiti i iritacije krema.

Možda vas zanima... Isprobala sam serum koji koriste poznate Hrvatice. Evo rezultata... Rubrika Beauty Beauty

5. Koristiš jeftine oštrice

Sve smo barem jednom posegle za onim jeftinijim opcijama i paketima s više brijača. Lako je pomisliti da su sve oštrice iste, ali njihova se proizvodnja dosta razlikuje. Iako visoka cijena nije uvijek garancija kvalitete, uvijek je bolje uzimati one s više oštrica.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Zato smo odabrale nekoliko britvica kojima ćeš se riješiti dlačica i koje tvojoj koži ne bi trebale naštetiti.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: Nivea (Bazzar 41,90 kn), Venus (Lijepa.hr 48 kn), Venus (Bazzar 79 kn)

S lijeva na desno: Nivea (Bazzar 41,90 kn), Venus (Lijepa.hr 48 kn), Venus (Bazzar 79 kn)

Osim njih, tu je i nekoliko proizvoda koji uključuju i britvicu i pjenu ili pak kombinacija s kremom koji se prodaju zajedno.

 | Autor: Miss7/PR Miss7/PR S lijeva na desno: brijač i gel Venus (Lijepa.hr, 60 kn), krema (Lijepa.hr, 26 kn) S lijeva na desno: brijač i gel Venus (Lijepa.hr, 60 kn), krema (Lijepa.hr, 26 kn)

6. Piling ne obavljaš redovito

Iako uklanjanje starih stanica ne treba biti na dvenoj bazi, piling je jedako važan postupak u njezi kože nogu. Dovoljno ga je obavljati jednom tjednom jer će smanjiti rizik pojave uraslih dlačica i iritacije.

7. Ručnikom trljaš kožu nogu

Grubo brisanje nogu nakon brijanja također je velik uzročnik osipa. Koža nogu je tada izuzetno osjetljiva pa se preporuča nježno je tapkati kako ne bi rezultirala crvenilom.

Komentari 0