Beauty
1/12

Upečatljiv make up samo za najhrabrije

U moru monokromatskih i klasičnih lookova koje dizajneri i vizažisti predlažu za ovu sezonu jedan se istaknuo živim bojama.

Look Jeremyja Scotta kojeg je kreirala Val Garland, vizažistica kuće Mac, osvojit će sve žene koje se vole istaknuti i žele razbiti jesensku i zimsku monotoniju. Nekoliko savjeta kako kombinirati i nositi jarke boje dala je i vizažistica Bianka Žugelj, koja je završila prestižnu Cinema Make Up School u Los Angelesu. 

 | Autor: Camerapress Camerapress "Ona je djevojka poput onih koje su početkom devedesetih obilazile klubove, posebna i individualka. Najrazličitije boje poput limun žute, limeta zelene, narančaste, plave i boje ciklame moraju provocirati s vašeg lica", poručila je Val Garland. Essence se s druge strane inspirirao bojama velegrada, pa uz jarke boje nudi i dio spektra prigušenih nijansi poput sive, a Bianka kao svoje omiljene boje ove sezone ističe narančastu, ljubičastu i crvenu boju.

"Ako želite imati jarki make up na očima i usnama ove sezone se slobodno možete odvažiti na to s obzirom da je to IN. Naravno, uvijek je dobro razmisliti za kakvu ćete prigodu to iskoristiti. Ne bih preporučila da se tako našminkate za odlazak u grad preko dana ili za poslovni sastanak jer koliko god dobro vi to napravili - bit će previše. Ako se pak radi o večernjem izlasku, slobodno si dajte oduška jer bez obzira na svjetske trendove živimo u vremenu kad se više - manje nosi sve pa tako žene često isprobavaju nove kombinacije kako sa odjećom tako i sa make upom", savjetuje Bianka i ističe kako treba voditi računa o tome da uskladite boje i tonove: "Ako ste se odlučili za ljubičasti ruž tople nijanse tada na očima slobodno možete staviti sjenila hladnih tonova kao zeleno i obrnuto. Važno je samo da vam na licu ne prevladavaju samo topli ili samo hladni tonovi - dobro je napraviti nekakav balans."

Narančasto sjenilo u kombinaciji s nude ružem i potezom sivim tušem će dobro izgledati na poslu i u dnevnim prigodama, dok ćete uz plavi smokey ili mnogo srebrnog sjenila i plavog tuša privući pažnju u svakom klubu. Iako vam se možda čini kako je ovosezonski look Jeremyja Scotta nešto najbolje što vam jesen može ponuditi, imajte na umu da se ipak radi o scenskom make upu. U svakodnevici će mnogo bolje izgledati kombinacije sjenila iz istog spektra boja ili jarki ruž i neutralna boja sjenila.

 | Autor:

Bianka preporučuje da plave oči istaknete ljubičastim, sivim i zlatnim nijansama. "S obzirom da plavim očima izrazito dobro stoji smokey eyes look, možete ga kombinirati s jarkim bojama kao što su boja ciklame, tirkizna ili srebrna." Zelene oči će istaknuti jarke zelene i ljubičaste nijanse, a sive oči iste nijanse kao i plave. Smeđooke žene su sretnice koje mogu nositi sve jarke boje.

Photo: Camerapress

Komentari 0