Beauty

Undercut - osnova otkačene frizure

Ukoliko vam se čini da imate previše kose na glavi i ne znate što ćete sa njom, volite otkačene frizure i osjećaj izbrijane glave, na pravom ste mjestu jer vrijeme je da kažem pokoju o undercutu.

Undercut je zadnjih nekoliko mjeseci popularna pojava i sve ga više žena želi na nekom dijelu glave, bez obzira na godine. Ne želim reći da se undercut ne radi već godinama, već da se njegovo "pravo" vrijeme događa upravo sad.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Za sve koji nisu upućeni, undercut je sastavni dio neke frizure, ošišan škarama ili mašinicom, po željama mušterije, manje ili više vidljiv. Undercut koji koriste žene i djevojke sa velikom količinom kose, jako je praktičan jer vas rješava određene težine i gustoće, frizura je jednostavnija za održavanje i ima bolji pad, a kod spuštene kose nitko osim vas ga ne vidi. Vrlo često, žene u najboljim godinama undercut kombiniraju sa klasičnim bobom. Time se olakšava težina sa stražnje strane, a frizura ima mekši izgled.

Za one odvažnije koji žele da se ošišani dio vidi, često se uz undercut radi i sidecut sa kojim frizura definitivno neće proći nezapaženo. Ukoliko imate dugu i tanku kosu, zaobiđite ovaj trend jer će kosa izgledati još tanje, no želite li skratiti kosu, bez obzira na gustoću, samo naprijed opustite se i uživajte u rezultatima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Velik broj zvijezda obožava ovaj stil jer bez obzira na "izbrijavanje"pojedinog djela glave frizura i dalje djeluje ženstveno, a uz to vam daje i neki buntovnički, pomalo divlji štih. Rihanna je pokrenula cijelu lavinu šišanja undercuta i sidecuta, kada je prije par godina obrijala sve osim gornjeg dijela glave, a osim nje tu je zaista veliki broj poznatih dama koje su se prepustile ovom trendu: Michelle Williams, Tilda Swinton, Rosario Dawson, Miley Cyrus, Chloe Sevigny, Alice Dellal, Kesha, Milla Jovovich, pa zašto ne biste i vi?

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0