Beauty

Uklonite ispucale vrhove pomoću svijeće

Osim nogometnog ludila, Brazil nam je ovog ljeta donio velaterapiju – tretman koji pomoću plamena svijeće uklanja površinski ispucale vrhove. Navodno su Victoria's Secret anđelice lude za ovom tehnikom oblikovanja kose, a sve o njoj otkrila nam je Teuta Mesaroš iz salona Teuta.

"Ovaj tretman postoji već dugi niz godina i nekada se znao raditi i u kućnoj atmosferi, što se danas nikako ne preporučuje jer posljedice mogu biti da spalite cijeli pramen kose. Velaterapija je odlična za klijentice koje njeguju dugu kosu, za one koje su u fazi puštanja kose, a najviše za klijentice kojima kosa puca na površinskom vanjskom sloju. To se primjećuje kao sitne dlačice koje strše nakon pranja kose ili kad klijentice koriste izraz  "ne mogu je nikada dovoljno zagladiti!"", kaže Teuta Mesaroš.

 | Autor:

Opisuje kako se tretman sastoji od nekoliko koraka. Najprije se na kosu nanosi hidratantni proizvod, koji ujedno sprječava da se pramen spali. Slijedi podjela kose na sitne pramenove koji se uvijaju te se brzim pokretima svijećom pale površinski 'mrtvi' dijelovi kose. Treći korak je dubinska njega za obnavljanje koja služi kao dodatna potpora kosi, a sastoji se od šamponiranja kose uz masažu i maske koja djeluje pod toplinskim utjecajem. Tretman završava šišanjem vrhova i stiliziranjem kose.

 | Autor:

"Tretman je jako popularan kod brazilskih manekenki koje njeguju svoju dugu kosu i zapravo ju ne šišaju redovito (osim malo vrhova), ali redovito rade velaterapiju pa im samim tim kosa ostaje duga te zdrava i mekane teksture. Tretman je i odličan za klijentice koje žele imati mekani pad kose kao da je postepeno ošišana kosa, ali nije jer nema slojeve. Tretman traje 2-4 sata ovisno o gustoći kose", dodaje Teuta za kraj.

 | Autor:

Cijena veloterapije je 400-500 kuna, dok se njega i šišanje naplaćuju odvojeno.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0