Beauty

Tuširaš se odmah nakon kupanja u moru? Evo zašto ipak ne bi trebala

Kupanje u moru sa sobom donosi i sloj soli na koži koji, kada se osuši, ponekad ostavlja prepoznatljive bijele tragove. Baš zato, mnogima je navika da se odmah nakon kupanja, odnosno prije odlaska kući, otuširaju na plaži kako bi tu sol isprali. Iako u tome nema ništa loše, sol je puno bolje ostaviti na koži barem nekoliko sati. 

Naime, morska voda ima antibakterijska svojstva te obiluje vitaminima i mineralima kao što su magnezij, natrij, kalcij, cink i slično zbog čega ima odličan učinak na kožu. 

 | Autor: Instagram @jelena.nyc Instagram @jelena.nyc Foto: Instagram @jelena.nyc

S obzirom na sve vitamine i minerale te antibakterijski učinak, sol iz morske vode njeguje kožu i smanjuje upale pa samim time sprječava nastanak bubuljica, gljivičnih infekcija koje najčešće nastaju na noktima te umiruje atopijski dermatitis, psorijazu i slična stanja na koži. Također, iako se kaže kako ne treba trljati sol na ranu, slana morska voda je odlična za poticanje bržeg zarastanja. 

Osim što ima antibakterijska svojstva, morska voda, odnosno sol koja ostane na nama radi i mehanički piling što pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože pa samim time doprinosi i njenom svježijem izgledu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Weir (@jelena.nyc)

Magnezij u morskoj vodi pomaže i u snižavanju razine kortizola u krvi što smiruje živčani sustav pa samim time i mogućnost pojave bubuljica koje uzrokuje stres. 

Photo: Instagram @tashoakley

Komentari 0