Beauty

Trikovi za postizanje preplanulog tena u nekoliko koraka

  • Ljeti je nekako sve ljepše i bolje, zar ne? Dani su duži, noći toplije, a čak je i naša koža zadovoljnija i ljepša zahvaljujući suncu i moru
  • No, nisu svi te sreće da već u prvih par dana na plaži postignu prekrasan brončani ten. Ima i onih žena koje se moraju poprilično namučiti da bi 'ulovile' boju, riskirajući pritom opekline od sunca
  • Dobra vijest je da je preplanuli ten itekako moguće postići i ne izlaganjem suncu – pomoću makeupa! A mi ćemo ti pokazati kako u samo nekoliko koraka postići brončani ten o kojem si oduvijek maštala

Ako nisi jedna od onih sretnica koje već nakon dva ili tri odlaska na plažu izgledaju kao da su mjesecima uživale na moru, već imaš prirodno svijetlu put ili se jednostavno ne želiš pržiti na suncu jer znaš da to nije zdravo za tvoju kožu, bez brige – imamo rješenje. Preplanuli ten moguće je postići i pomoću adekvatne šminke. Određeni makeup proizvodi imaju moć potamniti tvoju prirodnu boju kože, naglasiti već preplanuli ten ili stvoriti iluziju preplanulog tena konturiranjem pojedinih dijelova lica i tijela. Važno je samo znati kako to postići i, još važnije, koje makeup proizvode koristiti.

Donosimo nekoliko makeup savjeta koji će ti pomoći da ovo ljeto izgledaš preplanulo bez izlaganja suncu. Zvuči nemoguće, ali uvjeravamo te da je itekako moguće! Pa krenimo redom...

Biraj jednu ili dvije nijanse tamniju podlogu

Vizažisti se često koriste ovim trikom kako bi modeli na fotografijama izgledali preplanulo, a tajna je u tome da svoj uobičajeni puder zamijeniš nijansom ili dvije tamnijom tekućom podlogom. Također možeš dodati nekoliko kapi tamnijeg pudera u svoj uobičajeni puder i dobiveni mješavinu izblendati oko vanjske strane lica kako bi uokvirila svoje crte lica. Tamniju nijansu pudera možeš nanijeti i ispod jagodica te drugih prirodnih kontura kao što su bočne strane nosa i čelo. Time ćeš stvoriti iluziju osunčanog, preplanulog izgleda kože. Ukoliko želiš postići blistavi izgled kože u puder možeš dodati i kap ili dvije iluminatora.

Uvijek koristi bronzer!

Ako pitate stručnjake koji je ljetni must have proizvod za postizanje preplanulog izgleda, svi do jednog složit će se kako je to bronzer. Pečeni, odnosno baked bronzeri odličan su način da naglasiš pojedine dijelove lica i tijela, ne bi li koža postigla taj brončani efekt. Osim što pružaju preplanuli izgled kože, bronzeri često u sebi imaju i suptilne sjajne čestice zahvaljujući kojima koža izgleda zdravo, blistavo i nahranjeno. Uzmi veliku, gustu makeup četku i njome nanesi bronzer na čelo, uz rub kose, na jagodice i sljepoočnice, bočne strane nosa i bradu - gdje sunce prirodno pada. Bronzerom možeš osjenčati i ključne kosti, trbušnjake ili dekolte, a sve ovisi o tome koju odjeću nosiš i koji dio tijela želiš istaknuti. Isprobaj novi Milani Cosmetics Baked bronzer koji će te osvojiti svojom teksturom, visokom pigmentacijom i svježim finishem, ali i činjenicom da je proizvod u potpunosti cruelty free te da pristaje baš svakom tenu pa ne moraš brinuti hoće li pristajati tvom tonu kože.

Osunčani obrazi

Nakon što si na lice nanijela bronzer, na obraze nanesi ružičastu ili breskvastu nijansu rumenila koje će cjelokupnom looku dati prirodan, topli izgled. Pripazi da rumenilo naneseš na vrh obraza i nemoj pretjerivati s količinom. Ukoliko si početnica i nemaš iskustva sa šminkanjem, posegni za manje pigmentiranim rumenilom koje lakše trpi pogreške. Po sredini nosa, na vrh usana te na sam vrh jagodica nanesi highlighter koji će tvom licu dati dodatnu svježinu i prekrasan sjaj.

Mudro biraj ruž za usne

Sada je tvoje lice spremno za ukrašavanje detaljima. Malo maskare, olovke za obrve i ruž za usne bit će sasvim dovoljni da zaokružiš svoj ljetni look. No, važno je koji ćeš ruž odabrati. Umjesto tamnih ili jarkih boja, predlažemo ti da posegneš za suptilnim nijansama poput koraljne ili ružičaste koje pojačavaju topli ton kože.

Ne zaboravi na tijelo

Na tržištu postoje kapi za samotamnjenje koje možeš pomiješati s losionom za tijelo i u svega nekoliko minuta postići prekrasan brončani izgled. Ovakvi proizvodi su posebno korisni kada se spremaš na vjenčanje ili maturalnu zabavu, a više se ne stigneš osunčati. Također odlična opcija su i hidratantna ulja koja će koži osigurati prekrasan blistavi sjaj i pojačati efekt preplanulosti.

Biraj upadljive lakove za nokte

S razlogom su jarke nijanse lakova za nokte popularne u ljetnim mjesecima. Bijeli lak odličan je ljetni izbor jer preplanuloj puti daje lijepi kontrast, no ako još uvijek radiš na svojem tenu biraj upadljive crvene, žute, koraljne, pink i narančaste nijanse koje će naglasiti tople tonove na koži.

Nadahnut umjetnošću, raznolikošću i dostupnošću, Milani Cosmetics® sa sjedištem u Los Angelesu tržišni je lider u industriji ljepote koji iz godine u godinu lansira šminku prestižne kvalitete po pristupačnoj cijeni, jer kvalitetna šminka treba biti dostupna svima. Milani Cosmetics® je više od 20 godina posvećen ljubiteljima šminke te ih potiče da šminkanjem izražavaju svoju kreativnost i svoje autentično ja. Brend ne podržava okrutnost nad životinjama, a proizvodi ne sadrže parabene, ftalate i formaldehid. Milani Cosmetics proizvodi dostupni su u odabranim dm poslovnicama te na dm i Douglas web shopu.

Photo: Shutterstock

Komentari 0