Beauty
1/9

Tri manikure koje ćemo nositi ove godine

Baš kao i u modi, mijenjaju se i trendovi u ljepoti, posebno u lakovima za nokte. Nokti su postali modni detalj koji ne smijemo zanemariti, a osim uobičajenog lakiranja, sve češće posežemo i za raznim aplikacijama koje će naše nokte ukrasiti na različite načine.

Bling – bling manikura

Baš kada smo pomislili da smo se riješili kičastog 'nail arta' jednom za sva vremena, on se vratio (barem ako je suditi po modnim pistama). The Blondes, Betsey Johnson, Libertine i Honor su samo neke od kuća koje su proljeće odlučile dočekati s aplikacijama na noktima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images, PR Guliver Image/Getty Images, PR

U modnoj kući The Blondes nokti su izuzetno dugi i ukrašeni orijentalnim uzorcima oslikanim lakom. Ali priča tu ne staje, jer su aplicirani i svjetlucavi kamenčići koji dodatno skreću pažnju na nokte. Teško je reći hoće li ovaj trend zaživjeti i na ulicama – ali jedno je sigurno, a to je da je ovaj trend stvoren za žene koje vole biti primijećene.

Novi 'french'

Svi znamo što je francuska manikura – nude podloga s bijelim vrhom, jednostavna, elegantna, ali i ponekad dosadna. Ovog proljeća se, na sreću dogodio zaokret, pa je francuska manikura zanimljivija no ikad. Delpozo, Sophie Theallet, Zang Thoi i Angel Sanchez samo su neke od modnih kuća koje nisu odoljele zovu klasike u modernom ruhu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images, PR Guliver Image/Getty Images, PR

Biraj pastelne boje koje se međusobno nadopunjuju ili boje iz iste obitelji podtonova. Tako će odlično izgledati ružičasta i boja mente, bijela i nebesko plava, srebrna i ljubičasta u metalik izdanju... Mogućnosti je mnogo, posebno uzmemo li u obzir da se nosi i obrnuti 'french' i manikura u obliku polumjeseca.

Grafička manikura

Nonoo, Prabal Gurung, Erin Fetherston i Tibi samo su neke od modnih kuća koje su oduševile minimalističke grafičke manikure. Bez obzira radi li se o iscrtanoj mreži na noktima, jednostavnom redu točkica ili pak uzorku od pruga, sasvim je jasno kako ovakve manikure traže mirnu ruku i malo prakse.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images, PR Guliver Image/Getty Images, PR

Odaberi boje koje neće biti preupečatljive, jer će tada manikura izgledati jeftino. Bijeli, sivi ili crni lak je idealan za ovu manikuru, baš kao i pruge u srebrnim i zlatnim tonovima. Probudi minimalisticu u sebi i odvaži se na ovu jednostavnu, a efektnu manikuru.

Manikure i cijene lakova detaljnije pogledaj u galeriji...

Više o opasnosti manikure pročitaj na portalu Zdrava Krava.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0