Beauty

Trepavice možeš uviti i sušilom za kosu - no koliko je siguran ovaj trend?

  • Uvijači za trepavice s grijačem već su neko vrijeme tema beauty rasprava
  • Ova TikTokerica dosjetila se koristiti sušilo za kosu kako bi njene trepavice bile maksimalno uvijene
  • Stručnjaci ipak upozoravaju da postoji opasnost od oštećenja oka

Iako se mnogi slažu da je korištenje uvijača za trepavice s grijačem korisno, jedna korisnica TikToka dosjetila se još jedne mogućnosti. Ona je odlučila svoje trepavice uviti pomoću sušila za kosu! U videu @sophiamasterson objašnjava kako fenom uvije trepavice kako bi bile dobile na volumenu i lepršavosti. Prije nego što ih zagrije, namoči ih s malo vode. Zatim sušilo stavi na najhladniju temperaturu i suši svoje trepavice prema gore.

@sophiamasterton

Reply to @gabrielahernan549 WAIT FOR IT #gamechanger #mascararoutine #lashroutine #makeuphacks #lashextensions

♬ Egyptian Pools - Jinsang

 

Zašto treba staviti četku za kosu u tolu vodu Možda vas zanima Zašto bi svoju četku za kosu odmah nakon korištenja trebala staviti u toplu vodu Rubrika Life&style Life&style

Nakon toga na njih nanosi primer za trepavice, a onda ih suši još jednom. Zatim nanosi maskaru i suši trepavice po treći put i na kraju ponovi ovaj korak. Iako TikTokerica hvali svoju tehniku u videu i napominje kako „uštedi puno vremena, truda i proizvoda koje koristi“, stručnjaci poput oftalmologa i dermatologa ne odobravaju njenu metodu te ne savjetuju da ju se isprobava kod kuće.

Iako koristi „hladnu“ opciju za sušenje trepavica, svejedno postoji opasnost od oštećenja oka i kapaka, a može izazvati i suhoću oka i infekcije. Stručnjaci umjesto ove metode ipak preporučuju korištenje uvijača za trepavice s grijačem jer se oni ne mogu zagrijati do visokih temperatura poput sušila za kosu te daju isti efekt, ali na sigurniji način.

Najlonke s flisom iznutra Možda vas zanima Najlonke s flisom su viralni hit - u njima ti sigurno neće biti hladno Rubrika Moda Moda
Photo: Shutterstock

Komentari 0