Beauty 26. rujna 2012.

Trendi frizura - nordijske pletenice

Pixsell.

Nakon pletenica na stranu, klasične pletenice, riblje kosti i pletenica ukrašenih ukosnicama stigle su nam pletenice koje asociraju na sami sjever Europe.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Pletenice volimo jer su praktične, jednostavne i pristaju svima, samo trebate znati odabrati onu koja odgovara vašem tipu kose. Isto tako, pletenice teško kome mogu dosaditi jer imaju nevjerojatno mnogo lica, a nordijske pletenice su se pokazale kao posebno poželjne za novu sezonu.

I dok je prva asocijacija na pletenice opuštena i ležerna frizura, Fendi ove jeseni pletenice vidi u nešto drugačijem izdanju. Pletenice koje podsjećaju na one kakve bi nosile Valkire ispletene su od dva pramena i to u većem broju. Sam McKnight nije se zadržao na nekoliko njih, nego je cijelu kosu ispleo u pletenice te podijelio ih u dvije kečke. "Ova frizura je mračna i sjevernjačka, pomalo vikrotijanska i savršeno nadopunjuje jesensku kolekciju", objasnio je McKnight. Sama ideja je odlična, jednostavna i inspirativna, a dobra stvar je što ovu frizuru s piste lako možete prilagoditi sebi. Umjesto da ispletete toliko pletenice, raspustite kosu i ispletite dvije ili tri na strateškim mjestima i uživajte u trendi frizuri.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Kako isplesti nordijske pletenice?

Pletenice od dva pramena su nešto kompliciranije od onih klasičnih koje se pletu od tri pramena. Za početak, kosu operite dan ranije kako ne bi bježala iz ruku. Podijelite kosu na onoliko dijelova koliko želite pletenica ili za nešto lakšu varijantu, skupite kosu u dvije kečke i učvrstite gumicama. Podijelite pramen koji želite plesti na dva dijela, uzmite jednu polovicu u vrtite oko njene osi. Kada je cijeli pramen uvijen, položite ga uz glavu i pažljivo učvrstite ukosnicom. Smotajte i drugi pramen te oslobodite prvi i omotajte pramenove jedan oko drugoga. Novonastalu pletenicu učvrstite lakom i gumicom za kosu u boji kose. Želite svoje pramenove omotati što čvršće jednog oko drugoga, jer će se kada ih ispustite iz ruku, sami opustiti.

Komentari 0