Beauty 25. lipnja 2013.

Trajni lak za ljetnu manikuru

Filip Brala/PIXSELL.
1/17

Svaka žena je barem jednom proživjela ovu situaciju: savršeno nalakirani nokti zapnu za komad odjeće ili namještaja i sav trud propadne! Upravo zato je sve popularniji trajni lak za nokte koji bez većih oštećenja traje i preko dva tjedna. Vlasnica zadarskog Chic Studija, Gordana Radulović, otkrila nam je sve tajne ovog popularnog tretmana.

Manikura koja traje i traje... Zar to nije san svake žene? Uzmemo li u obzir popularnost lakova za nokte u posljednjih nekoliko godina, nije neobično što se se kozmetičke kuće odlučile na lansiranje trajnih lakova. Tretmani trajnog lakiranja noktiju izvode se u kozmetičkim salonima i iznimno su popularni.

 | Autor: Filip Brala/PIXSELL Filip Brala/PIXSELL

"U moj salon dolaze svakakvi profili žena - od odvjetnica, medicinskih sestara, stjuardesa, kućanica, prodavačica, maturantica, djevojaka na faksu, žena koje rade u polju, kuharica... Mislim da je svijest žena o njezi ruku dosta napredovala. Realno - prvo što na nekom primijetiš su ruke; ruke su nam "pokretač konverzacije"", otkrila nam je Gordana Radulović, vlasnica Chic Studija.

Otkrila nam je kako je prednost profesionalne manikure što su jednako nalakirane lijeva i desna ruka, a trajno lakiranje je savršeno jer nema rašpanja noktiju, lak se lako skida i ne oštećuje ploču nokta. Dovoljno je vaticu dobro natopiti acetonom, omotati oko nokta i ostaviti deset minuta. Nokti se ne oštećuju, ne žute, ne stanjuje se ploča nokta i nokti ne bole.

 | Autor: Filip Brala/PIXSELL Filip Brala/PIXSELL

"Prvo što napravimo je dezinfekcija ruku klijentice. Nakon toga idemo na uređivanje kožice nokta. Na svaki nokat na kožicu nanesemo "omekšivač kožice za nokte" i lagano sa pogurivačem tu kožicu "poguramo" prema vrhu korijena nokta. Ovim postupkom ujedno mičemo i prljavštinu s kožice, a i stvaramo oblik nokta. To je odlična stvar kod žena koje imaju kratku ploču nokta pa je na taj način vizualno produžimo", savjetuje Gordana.

Slijedi rezanje mrtve kožice škaricama, jer je nakon pogurivanja u zraku te uklanjanje zanoktica. Nakon toga se, u dogovoru s klijenticom, bira oblik nokta koji ovisi i o njenoj dužini nokta te prirodnom obliku.

 | Autor: Filip Brala/PIXSELL Filip Brala/PIXSELL

"Nakon oblikovanja noktiju cijelu ploču nokta prođemo s polir-rašpicom koja nema grita, nego je cijela glatka i ravna da bi izmatirali nokat i ispravili neravnine po noktu. Važno je naglasiti kako se ne radi o klasičnoj rašpici za nokte", objašnjavaju u Chic Studiju.

 | Autor: Filip Brala/PIXSELL Filip Brala/PIXSELL

Svaka žena bira lak prema osobnom ukusu, dok joj se obrađuje ploča nokta, a Gordana kaže kako su najpopularnije pastelne boje – nježna zelena, baby plava, baby roza, ljubičasta, ali i crvena, pink i crna. Klasičarke se odlučuju na francusku manikuru ovim lakovima, a žene često biraju lak prema odjevnoj kombinaciji i raspoloženju.

 | Autor: Filip Brala/PIXSELL Filip Brala/PIXSELL

"Na pripremljene nokte prvo ide baza koja se suši u UV lampi 10 sekundi. Baza čuva naš nokat da ne požuti - pogotovo kod jarkih nijansi, a i lak se ravnomjerno i lakše nanosi. Slijedi odabrana boja laka koja se nanosi u 2 sloja, a svaki sloj se suši u UV lampi oko 2 minute. Zadnji sloj je gloss ili sjaj koji se nanosi na boju u tankom sloju i suši se u UV lampi 2 minute. On čuva slojeve boje", objasnila je Gordana.

 | Autor: Filip Brala/PIXSELL Filip Brala/PIXSELL

Nakon lakiranja slijedi stavljanje ulja oko kožice i kreme za ruke. Cijeli postupak traje oko 45-50 minuta, a Gordana kaže kako traje barem dva tjedna, a ponekad klijentice dođu i tek nakon četiri tjedna. Cijena tretmana je 140 kn, a moguće ga je napraviti u Chic Studiju u Zadru, centar Supernova.

Cijeli postupak pogledajte u galeriji...

Više o rizicima stavljanja umjetnih noktiju saznajte na Zdravoj Kravi.

Komentari 0