Beauty Kosa 17 prikaza 14. siječnja 2013.

Najbolje frizure za 2013.

Svaka godina sa sobom nosi nove trendove, a sada se, nakon duge vladavine glačala za kosu i figara vraćamo prirodnoj ljepoti i naglašavanju prednosti prirodne teksture kose.

Ako ste su novu godinu odlučili zakoračiti s novom frizurom, vrijeme je da se upoznate s novim trendovima koji ističu prirodnu teksturu kose. Dosad su trendovi bili ograničeni na određenu populaciju, ali danas se nudi za svakoga ponešto, pa je tako sasvim lako odabrati idealnu frizuru.

Kratka kosa, duge šiške

U godini pred nama šiške će biti veliki hit, ali na kratkoj kosi. Upravo one su ključ u stiliziranju kratkih frizura. Uz njih nikada nije dosadno, a ističu oblik frizure na najbolji mogući način.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images, PR Guliver Image/Getty Images, PR

Na Salon International sajmu u Londonu predstavljene su kratke frizure u kojima je naglasak upravo na tom malom, ali veoma važnom detalju. Šiške mogu sakriti visoko čelo, proširiti usko lice, ali i promijeniti cjelokupan dojam frizure. Ovakve kratke frizure kakvu nosi Anne Hathaway idealne su za žene pravilnih crta lica i ravne kose koja se lako oblikuje. U tome vam mogu pomoći i profesionalni proizvodi koji jamče postojanu frizuru. Ipak, ova frizura nije za žene kovrčave kose, jer će u njihovom slučaju kosa dobiti na volumenu i izgubiti oblik.

Kovrčavi bob

Kovrčava kosa i bob zajedno – zar je to moguće? Da, moda je varljiva dama, pa je u ovoj godini spojila pomalo nespojivo. No, čak i kovrčavi bob ima svoje zamke.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images, PR Guliver Image/Getty Images, PR

On pristaje ženama sitnijeg lica, a nipošto okruglog, jer kovrče šire lice. Njegova prednost je što je odlično rješenje za žene s minivalom, ili pak za svečane prigode kada želite naglasiti glamuroznost svoje frizure. Ako vam je kosa prirodno tanka poput one Kirsten Dunst, nećete moći izbjeći oblikovanje pomoću aparata za kovrčanje, ali uz pravilnu zaštitu će i vaša kosa zablistati u ovakvoj frizuri.

Dugo i prirodno

Dugo vremena su žene s dugom kosom (mal)tretirale svoju kosu na razne načine kako bi bile u trendu, no posljednjih godina se nazire trend povratka prirodnom. Svoj figaro i glačalo za kosu pospremite i naoružajte se preparatima koji će nahraniti kosu iznutra, kako bi frizura bila besprijekorna izvana.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

To najbolje zna Jennifer Aniston koja ne mijenja frizure, ali uvijek izgleda dobro. Upravo to je izgled kakvom trebate težiti. Savršena kombinacija njege, zdravlja i minimalno proizvoda za styling će vam pomoći da zablistate u punom sjaju.

Komentari 0