Beauty

Top 5 zimskih parfema

"Tajna blistavog izgleda je osjećaj samouvjerenosti," izjavila je Christina Aguilera na predstavljanju svog posljednjeg parfema, a svaka žena zna da izgleda još bolje ukoliko je krasi i nekoliko kapljica omiljenog parfema.

Popularnost mirisa Gucci Guilty motivirala je kultnu talijansku kuću da dizajnira i Gucci Guilty Intense. Mirisna kompozicija je gotovo identična kao i originalna, ali kao što i sam naziv kaže, mnogo intenzivnija. Ovaj cvjetno – orijentalni miris sadrži notu mandarine i ružičastog papra u glavnim notama. Srce čine cvjetovi ljiljana i ljubičice, a bazu pačuli i ambra. Cijena mirisa je 625 kuna za 50 ml.

 | Autor:

Jedan od noviteta o kojima svi govore dolazi iz Chanelove Les Exclusifs kolekcije. Chanel Jersey  inspiriran je jednom od omiljenih tkanina Coco Chanel, koja je taj obični materijal, koji se koristio gotovo isključivo u proizvodnji donjeg rublja, uzdigla na višu razinu. U svojim gornjim notama Jersey krije blagu lavandu, zeleno lišće i badem, slijedi jasmin te vanilija i mošusne note u bazi mirisa. Osim Jerseya u Les Exclusifs liniji se nalaze i drugi klasici kuće Chanel: Beige, Sycomore, No 22, Gardenia, Cuir de Russie, Bois des Iles, 28 La Pausa, Coromandel, Bel Respiro, No 18 i Eau de Cologne. Cijena pojedinog parfema je 870 kn.

Pjevačka diva Christina Aguilera lansirala je parfem Secret Potion koji opisuje kao erotičan i senzualan miris idealan za svečane večernje prigode. Secret Potion je orijentalno – cvjetna kombinacija prepuna egzotičnog voća i senzualnog cvijeća. Limun i mandarina su u samom vrhu mirisne piramide, a jasmin, cvijet naranče i bijelog lotusa čine srce mirisa. U bazi su mošus, ambra i tonka sjemenke. Miris dolazi zapakiran u prepoznatljivu Christina Aguilera bočicu s malim dodatkom – zrcalom. Cijena mirisa od 50 ml je 299 kn.

 | Autor:

Talijanski dvojac Dolce & Gabbana, poznat po seksi kreacijama, je odlučio angažirati putenu Scarlett Johansson kao zaštitno lice parfema The One. U bočici iz nove Lace edicije  ukrašene čipkom, krije se seksi parfem koji prikazuje različita lica žene. Ova mirisna moderna cvjetno – orijentalna parfemska voda kombinira voćne sastojke i klasičnu paletu bijelog cvijeća. Gornju notu čini bergamot s medom, mandarinom i ličijem. Srce je napravljeno od buketa ljubičice, đurđice i jasmina, a baza od šljive, vetiver mahovine, mošusa i vanilije. Cijena mirisa je 628 kn.

 | Autor:

Iz kuće Versace je stigao Vanitas, miris koji je svjež i blistav. Zaštitno lice je manekenka Lindsey Wixson koja savršeno utjelovljuje ovaj mladenački miris. Vanitas sadrži note limete, cvijeća tiare, tonka sjemenki, frezije i cedra.

Želite li nekoga razveseliti ovog Božića parfemskim setom, neka to bude set Versace Vanitasa koji se sastoji od gela za tuširanje, losiona i parfemske vode (50 ml). Cijena mirisa je 551 kn. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0