Beauty

Top 3 savjeta za određivanje podtona kože

Određivanje podtona kože je jedan od glavnih načina da znamo kakav make-up nam pristaje. Vizažistica andrea Leko otkrila nam je zašto je važno znati svoj podton te kako ga odrediti.

"Možda zvuči smiješno no ne znati svoj podton je kao da ne poznajete sebe. Možda to i ne shvaćamo te ne možemo uvijek pokazati prstom na ono što nam ne štima u make-upu i kada je tehnički lijepo odrađen, no kada prepoznamo svoj podton shvatimo u čemu smo do sada griješili", kaže Andrea dodavši kako je podton temelj prema kojem treba birati sav make up od sjenila i ruža do bronzera.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

1.Pogledaj vene

Andrea Leko kaže kako je najjednostavniji način određivanja podtona gledanje u zapešća. Zelene vene znak su toplog podtona, dok se u slučaju plavih radi o hladnom podtonu. Ako ne možete razaznati o kojoj boji se radi, onda imate neutralan ten.

"Maslinasti podton obično se nalazi kod tamnijih osoba te se takav ten čini zelenkast. Pitajte druge kakve tonove vide na vašem licu, često sami ne možemo razaznati pa nam objektivno mišljenje može pomoći. Oni rozog podtona su svijetle puti te ne tamne, a lako pocrvene, dok oni žutog podtona vrlo lako tamne. Kod neutralnih je slučaj da fino tamne, no i lako se zacrvene", kaže Andrea.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

2. Odaberi puder

Dobro odabran podton ne znači i dobro odabran puder. Naime, svaki podton ima više nijansi, a Andrea kaže da je dobro puder isprobati na prijelazu lica i vrata i to više nijansi. Nijansa koja izgleda najprirodnije je ona prava, a u odabiru vam mogu pomoći i oznake nijansi koje imaju pojedini brendovi.

3. Prilagodi ostatak

Andrea kaže kako i ostatak kozmetičke torbice treba prilagoditi podtonu.

"Sve što smo naučili treba primijeniti i na odabir sjenila, rumenila i ruža. Za ostatak make-upa preporučila bih vam da pogledate teoriju boja te prepoznate koje boje su kojeg podtona te na temelju toga i prema svome podtonu izaberete nijansu ruža, sjenila ili rumenila", kaže.

Dodaje kako se treba prisjetiti gradiva iz osnovne škole i toga da su plava, ljubičasta i zelena hladni tonovi, dok su žuta, crvena i narančasta topli, no svaka boja u sebi može imati pigment koji određuje naginje li više hladnom ili toplom spektru boja.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0