Beauty 11. svibnja 2015.

Top 3 make-up looka za svaku mladenku

@splashnews.com.
1/13

Čak i ako misliš da vjenčanje nije najvažniji dan u tvom životu, sigurno želiš izgledati najbolje moguće. Za ovu prigodu odaberi jedan od tri klasična looka koji će izgledati dobro na fotografijama i kada budeš slavila desetu obljetnicu braka.

Jedna od onih slatkih muka koja muči mnoge mladenke je kako se našminkati za vjenčanje te treba li angažirati profesionalca ili je bolje šminkati se sama. Jednostavnog odgovora nema, jer je svaka žena posebna. Ako pronađeš kvalitetnog vizažista, budi sigurna da će make-up stajati na licu cijelu noć, ali ako si i sama vješta u šminkanju nema razloga da to ne učiniš sama. Samo odvoji dovoljno vremena, tako da u slučaju da pogriješiš možeš krenuti iznova.

Eterična prirodna ljepota

Je li moguće nositi prirodan look na vlastitom vjenčanju? Naravno da jest! Dapače, radi se o jednom od najtraženijih lookova, a on nije rezerviran samo za žene koje se ne šminkaju.

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Svakako napravi dobru podlogu, a po potrebi stavi i primer na početku te fiksator na kraju šminkanja. Lice mora biti besprijekorno, ali ne i puno pudera, pa će ovaj početni i završni korak osigurati da make-up stoji na mjestu. Lagano konturiraj očni kapak smeđim mat sjenilom i stavi parcijalne umjetne trepavice.

 | Autor:

Pogled će dodatno otvoriti nude olovka na donjem kapku. Obrve iscrtaj sjenilom, a na obraze nanesi ružičasto rumenilo. Look dovrši sjajnim ružičastim ružem kremaste teksture.

Rockerski smokey eye

Smokey eye je po mnogima ultimativni večernji look: što večer ide dalje, izgleda sve bolje. Međutim, po mnogima je smokey eye pretežak za kombiniranje uz nježne vjenčanice.

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Umjesto crnog smokey looka, odaberi sivi, smeđi ili neki u boji. Zelena, ljubičasta ili plava će izgledati odlično na fotografijama. Najvažnije je da su prijelazi blagi i da je smokey look uredan, jer bez obzira koliko svi govorili da se može napraviti prstima, za svadbu su kriteriji ipak nešto drugačiji.

 | Autor:

Uz ovako istaknute oči kombiniraj neutralne usnice i samo konturirano lice na savršenom tenu. Seksi look začini zalizanom kosom, tamnim lakom za nokte i zavodljivim parfemom.

Seksi crvene usne

Ništa nije ženstveno i seksi kao crvene usne. Nosila ih je Marilyn Monroe, danas su zaštitni znak Rite Ore, pa zašto ga onda mladenke tako rijetko nose na vjenčanju? Crveni ruž traži punu pažnju i popravke, ali to ne znači da ga ne možeš nositi.

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Najprije stavi sloj balzama za usne, a višak skini maramicom. Ispuni usne primerom, pa ih obrubi olovkom u boji ruža. Unutrašnjost usana također popuni olovkom, a onda kistom pažljivo nanesi prvi sloj ruža i otisni o maramicu. Prijeđi slojem transparentnog pudera, a zatim još jednom nanesi ruž kistom. Ovako stavljen ruž neće mrdati nikuda.

 | Autor:

Uz crveni ruž nosi samo maskaru i malo rumenila ili pak tanku crtu tušem.

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0