Beauty 13. lipnja 2014.

Tom Pecheux: “Želim ženama ispuniti sve želje'

Courtesy of Estée Lauder.

Donosimo ekskluzivni intervju s kreativnim direktorom kozmetičke kuće Estee Lauder Tomom Pecheuxom koji nam je otkrio sve o novoj Pure Color Envy kolekciji ruževa.

Kako biste opisali Pure Color Envy kolekciju?

Kada pogledam kolekciju, prva stvar koju primijetim je božanstveno pakiranje. Richard Ferretti je učinio fantastičan posao s ovim pakiranjem. Za mene je dvadeset nijansi u liniji savršena brojka. Raspon boja zadovoljava želje svake žene. Cijela kolekcija je povratak klasici. Nijanse i formula su klasične u smislu da imaju visoku razinu pokrivanja koju očekujete od ruža za usne, a imate savršenu crvenu i savršenu nude nijansu, ali nova tehnologija cijeloj kolekciji daje moderan zaokret. Poput klasične vunene haljine koja je izrađena od kašmira. Nova tekstura i formula čine Envy izrazito luksuznim, novima i modernima.

 | Autor:

Tko je žena koja nosi Pure Color Envy?

To je žena koja voli ruževe za usne. Ona koja prepoznaje i cijeni kvalitetu. Netko tko je sofisticiran I voli šminku, ali posebno ruž za usne.

Kako ste odabrali nijanse koje se nalaze u ovoj kolekciji?

Podijelili smo nijanse u četiri kategorije. Želio sam ispuniti sve ženske želje u smislu godina i boje. Svaka boja funkcionira na ženi bez obzira na boju kože, od jarkih i odvažnih boja do nude nijansi i boje kože. Želio sam stvoriti paletu koja pristaje svakoj prigodi, svakom snimanju, posebnom događanju, svakom tipu žene: od zvijezda do majki koje rade. Moja želja je bila kreirati liniju koja će ispuniti sve te zahtjeve.

Koje su Vaše omiljene nijanse I zašto?

Kao vizažist, ne mogu se ograničiti na jednu omiljenu nijansu. To bi bila ona koja pristaje osobi s kojom radim taj dan.

 | Autor:

Što ruž za usne govori o ženi?

Ruž za usne govori mnogo toga. Govori nam o njenoj osobnosti. Primjerice, žena koja nosi neki snažan ruž – jarkocrveni – sugerira da želi izraziti određenu moć i fascinirati ljude do te mjere da je pogledaju i imaju poštovanja te da budu impresionirani njome. Neke žene radije ističu usne nego oči. Neke žene vole oboje. Za ženu koja voli ruževe, to znači da sv snagu svog looka usmjeruje na usne. Ona tako može naglasiti i kreirati svoju osobnost.

Treba li odjeća diktirati boju ruža ili obrnuto?

Oboje. Neke žene obožavaju crvene ili nude ruževe, pa se njihov modni stil bazira na looku koji nose. To su obično žene koje uvijek nose jednu boju. Žene koje se otvorenije prema modi, bit će sklonije raznim nijansama koje će prilagoditi odjeći koju nose.

 | Autor:

Što žene čini zavidnima?

Samopouzdanje.

Koje boje ste odabrali za Estee Lauder glasnogovornice i zašto?

Za Carolyn Murphy to je 'Envious' iz kampanje jer voli crveni ruž. Kod Constance Jablonski volim se fokusirati na oči, pa je nude nijansa kao 'Instaiable Ivory' idealna za njene usne. Kod Liu Wen sam želio nešto dinamičnije: nijansa poput 'Dominant' je idealna za nju. Na Joan Smalls volim tamnu boju vina 'Insolent Plum', a kod Arizone Muse crvenu pa je odabir bio 'Vengeful Red'.

Koji su trikovi za punije usne? Pomaže li olovka za usne?

Olovka može pomoći, ali za mene ona funkcionira samo ako je u nude boji koja odgovara boji usana. Kako bi bile punije, potrebno je olovku nanijeti samo malo izvan ruba usana. Ako imate male usne izbjegavajte tamne nijanse. Što je nijansa tamnija, intenzivnije će biti usne, a u slučaju malih usana to znači zločest i strog izgled. Izbjegavajte i izrazito svijetle ruževe želite li punije usne.

 | Autor: Courtesy of Estée Lauder Courtesy of Estée Lauder

Koji je Vaš najdraži look s ružem za usne?

Ovisi o ženi. Jednako sam zaljubljen u crvene kao i u nude nijanse. Volim žene koje se igraju sa šminkom kako bi naglasile kvalitetu svoje osobnosti ili karaktera. Toliko o ruževima, ali recimo da volim boje koje imaju što za reći. Biram pravu svijetlu nude nijansu ili pravu crvenu ili tamnu boju šljive ili jarku boju. Kada se radi o nježnim pink nijansama, razumijem zašto je žene vole nositi, ali meni kao vizažistu ona nema dovoljno karaktera.

Koji je najbolji način za nanošenje ruža? Prsti, kist ili direktno iz sticka i zašto?

Ne postoji recept, sve ovisi kakve rezultate želite. Najbolja metoda nanošenja je iz sticka jer je brzo I dobivate mnogo boje. Pure Color Envy oblikovan je tako da definira i oblikuje oblik usana. Vršci prstiju daju transparentan efekt bez preciznosti. Više kao stain. Kist koristite kada želite preciznost, savršenstvo, kvalitetan efekt, posebno ako nosite crveni ruž.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0