Beauty

Žene obožavaju ovaj sastojak u kozmetici, a nije ni čudo jer je tako učinkovit

  • Hrvatski brand Tinktura već je godinama omiljen izvor kozmetičkih proizvoda od prirodnih sastojaka
  • Sada je stvorena nova linija proizvoda MINIMAL koja najbitniji ritual njege lica, čišćenje, pretvara u mirisno i zabavno iskustvo - i morala sam isprobati svaki preparat kolekcije
  • Zaboravi na beskrajno trljanje lica, crvenilo na očima i ostatke šminke - Tinkturine pomno osmišljene formule uštedjet će vrijeme i u ekspresnom roku očistiti svaku česticu nečistoće najnježnijim proizvodima punim najfinijih sastojaka iz prirode

Dugo vremena sam već u potrazi za linijom za njegu lica koja će mi u potpunosti odgovarati, a kada sam čula da je brend hrvatske prirodne kozmetike Tinktura lansirao liniju pod nazivom MINIMAL, odmah sam ga poželjela isprobati. Oduševljena Tinkturinom linijom za sunčanje i superpopularnim Balzamom Mrkva koji svako ljeto pomaže mojoj koži da postigne divnu brončanu put, pretpostavila sam da će mi i njihova nova linija za njegu lica biti pravo otkriće i osvježenje.

Linija se sastoji od četiri proizvoda: Balzama za čišćenje, Dvofazne micelarne vodice, Pjene za čišćenje te Gela za čišćenje. Dva preparata služe za čišćenje lica, dva za skidanje šminke, a kao velika zvijezda kolekcije već se izdvojio Balzam za čišćenje  MINIMAL koji poput čarolije briše šminku s lica za 60-ak sekundi! Svi proizvodi su ručno rađeni, veganski su, cruelty free, bez silikona i parabena, a proizvedeni u Hrvatskoj. Kolekciju prati ženstvena ružičasta boja i očaravajuć, vibrantan miris papaje. Uz njih možeš zaboraviti na beskrajno trljanje lica blazinicama te osim blazinica, uštedjeti i svoje dragocjeno vrijeme.

 | Autor: Đumbir i maslačak glavni su sastojci iz prirode koji se nalaze u sva četiri proizvoda pa tako ovo nije samo kolekcija za čišćenje lica, već i za njegu – dok skidaš nečistoću s lica, snažni antioksidansi i anti age sastojci đumbira i maslačaka njeguju kožu pa nakon čišćenja nema osjećaja zatezanja, već je koža glatka, mekana i hidratizirana, a iz dana u dan izgleda ljepše. Dakle, MINIMAL balzam i dvofazna micelarna voda skidaju šminku, dok MINIMAL gel za čišćenje lica i pjena čiste lice te se koriste nakon skidanja šminke ili za čišćenje lica ujutro i navečer.

Kako se svakodnevno šminkam započela sam detaljnim čišćenjem svog make up looka uz beauty poslasticu s mirisom papaje, Balzamom za čišćenje MINIMAL. Inače sam znala potrošiti hrpu blazinica i micelarnih vodica kako bih besprijekorno uklonila tragove maskare, no uz Tinktura balzam tamni, razmrljani kolutovi oko mojih očiju istoga trenutka su nestali - i to bez ijedne potrošene blazinice! Balzam MINIMAL sam prstima uzela iz teglice i nanijela na lice, a on se u spoju s kožom poput čarobnog štapića pretvorio u ulje kojim sam izmasirala oči, lice i usta te je u trenu rastopio sav make up. Jedino što sam trebala učiniti je dodati malo vode, koja balzam pretvara u mliječnu emulziju koja do kraja uklanja šminku i hidratizira kožu. 

 | Autor: Na kraju ovog rituala, možeš se poslužiti blazinicama ili ručnikom ili ispirati ostatak make upa vodom, a koža će ostati besprijekorno čista, mekana i glatka. Može li jednostavnije - nanesi, masiraj, dodaj vodu, ukloni? Dakle, u rekordnom roku skida se doslovce svaka trunka šminke s trepavica bez iritiranja očiju i kože na tom osjetljivom području – odličan dokaz za učinkovitost preparata je to što ja svaki dan nosim crni tuš, sjenilo i dva sloja maskare! Osim što je guste konzistencije i samim time izuzetno kompaktan, za vrijeme korištenja ne curi po odjeći, umivaoniku, i ne slijeva se u kosu, a što je također super  teglica ove beauty ružičaste čarolije traje dugo, dugo...

A kad se spoje dva velika kozmetička trenda u jedan, nastaje Dvofazna micelarna voda MINIMAL, također lišena kemikalija ili alkohola, ugodna na koži i mmmm...neodoljivo mirisna. Dakle, ako si više pobornica micelarnih vodica, dvofazne teksture pokazale su se kao odličan izbor za skidanje make upa! Od samog starta, kad uz pomoć blazinice dolazi u dodir s licem, rastapa čak i najtvrdoglavije ostatke šminke, a pritom njeguje i hrani kožu, ostavljajući je mekanom i čistom, a na glasu je zbog svoje blagosti prema koži kojoj je potrebna ljubav i pažnja, a ne snažno trljanje.

 | Autor: Kada očistiš tragove šminke Balzamom ili Dvofaznom micelarnom vodom nastupa njega lica uz Pjenu za čišćenje lica MINIMAL koja se nanosi prstima na vlažnu kožu. Oduševljena sam njezinom pahuljastom strukturom koja se izvanredno bori s ostacima prašine, znoja i smoga na licu pa nježno, ali odlučno vodi lice do besprijekorne čistoće. Odlična je opcija za sve koji gel-čistače i proizvode poput mlijeka za čišćenje smatraju preteškima i kompliciranima za ispiranje, a još je bolja za one koji su naviknuli lice prati samo vodom. Mirisna Pjena za čišćenje MINIMAL vraća harmoniju ph vrijednosti kože te je ostavlja mekom na dodir, a idealna je za njegu normalne, mješovite i masne kože, dok oni koji imaju suhu i osjetljivu kožu uglavnom preferiraju kremastije teksture.

Ako si jedna od onih žena koja se uopće ne šminka, vjerujem da ćeš obožavati Gel za čišćenje lica MINIMAL. Svima nam je dobro znano kako put do lijepe i podatne kože kreće i završava s čišćenjem lica, ritualom koji ne bismo smjele preskočiti nipošto. Iznenadilo me koliko je nevjerojatno nježan i blag, ali prije svega učinkovit jer njegova lagana tekstura polako prodire u pore i dubinski ih čisti. Posebice je odličan borac u borbi protiv prištića, mitesera i akni obzirom da su proizvodi za čišćenje lica na gel-bazi u pravilu namijenjeni problematičnoj, masnoj koži sklonoj miteserima i aknama. No, Gel za čišćenje lica Minimal mogu koristiti i oni s najosjetljivijom kožom, jer zbog mješavine pomno biranih sastojaka, ne iritira i ne isušuje ni najzahtjevniju kožu.
 | Autor:

Tinktura, linija MINIMAL, Pjena za čišćenje lica, 200 ml, 70 kn; Gel za čišćenje lica, 200 ml, 80 kn; Dvofazna micelarna voda za čišćenje, 250 ml, 85 kn

Dakle, za skidanje šminke možeš birati želiš li koristiti balzam ili dvofaznu micelarnu vodu koja ne ostavlja masni sjaj, a što se tiče pjene ili gela za čišćenje lica – pjenu najčešće biraju žene sa suhom, dehidriranom i normalnom kožom, dok gel vole žene s mješovitom i masnom kožom. Ipak, sva četiri proizvoda mogu koristiti i žene s osjetljivom kožom jer su ogoljeni od nepotrebnih sastojaka, poput štetnih kemikalija koje danas možemo pronaći u velikom broju kozmetičkih proizvoda.

 | Autor:

Tinktura, linija MINIMAL, Balzam za čišćenje lica, 150 ml, 125 kn

Zahvaljujući maslačku i đumbiru koji su glavni junaci kolekcije MINIMAL, bez imalo truda izbrisat ćeš s lica sve tragove šminke, znoja, prljavštine i stresa, a zanosna papaja očarat će te svojim mirisom i učiniti tvoju kožu lica nevjerojatno mekanom i nježnom na dodir. Moja je, nakon tjedan dana korištenja linije MINIMAL, upravo takva. 

Photo: None

Komentari 0