Beauty
Yasenka Collagen

Može li ispijanje kolagena u dva tjedna poboljšati izgled kože?

  • Dodaci prehrani s kolagenom su u posljednje vrijeme apsolutni hit jer povećavaju elastičnost kože, a istovremeno pomažu u njenoj hidrataciji
  • Redakcija miss7 je testirala kolagen s potpisom Yasenke, Skinage Collagen Elegance
  • Donosimo ti recenziju proizvoda

Posljednjih mjeseci svi pričaju o uzimanju kolagena koji u kratkom roku može poboljšati izgled tvoje kože, smanjiti crvenilo i prištiće na licu, ojačati ti kosu i nokte.

Što je kolagen i zašto ga je dobro uzimati?

Kolagen je zapravo najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu koji daje strukturu mišićima. Uz kozmetičke tretmane koji stimuliraju proizvodnju kolagena i odgovarajuću prehranu bogatu kolagenom, na tržištu postoje razni oblici kolagena namijenjeni prvenstveno ženama koje su zbog hormonalnih promjena uslijed starenja sklonije smanjenoj proizvodnji kolagena od muškaraca. I nutricionisti se slažu kako je kolagen dobar izbor želimo li očuvati elastičnost kože i ublažiti znakove starenja, a redoviti unos kolagena može pomoći i tvojoj liniji. Zbog svih tih razloga ovog proljeća odlučila sam isprobati kolagen hrvatske proizvodnje, Skinage Collagen Elegance iz Yasenke.

 | Autor: Redakcija Redakcija

Treba napomenuti kako u Skinage liniji uz Collagen Elegance postoji i Skinage Collagen Advanced, Skinage Collagen Prestige i Skinage Hairboost. Ja sam se odlučila testirati Skinage Collagen Elegance jer uz kolagen i hijaluron dodatno sadrži MSM, zeleni čaj i Q10, pa me zanimalo hoće li osim efekta na kožu utjecati i na moju razinu energije tijekom dana i razbuditi me.

Kolagen: kako odabrati najbolji?

Prilikom odabira kolagena, važno je da obratiš pažnju na koncentracije i kombinacije sastojaka koje će tvojoj koži omogućiti ono najbolje. Yasenka Collagen Elegance sadrži 10.000 mg ribljeg kolagena tip 1, čije su molekule male i formulirane tako da ih naš organizam može najbolje iskoristiti. Drugi itekako važan sastojak za hidrataciju i elastičnost kože je hijaluronska kiselina koja se u Yasenka kolagenu nalazi u koncentraciji od čak od 100 mg.

 | Autor: Redakcija Redakcija

Ono što mi se posebno svidjelo je to da se u njegovom sastavu ne nalazi šećer, laktoza i gluten, a bogat je vitaminom C, vitaminima B kompleksa, cinkom i zelenim čajem. Upravo zeleni čaj i Q10 osiguravaju energiju organizmu, vitamin C dodatno doprinosi normalnom stvaranju kolagena i zaštiti od oksidativnog stresa, a cink pomaže održavanju zdrave kože, kose i noktiju.

Korištenje tekućeg kolagena

Tekući kolagen se uzima vrlo jednostavno, u količini od 50 ml na dan, a uz svaku bocu dolazi i dozer u obliku plastične čašice. Preporuka je da promućkaš bocu prije upotrebe i uliješ potrebnu količinu u dozer, jednom dnevno. Jedna boca dovoljna je za dva tjedna. Okus je vrlo ugodan i lagano se probavlja.

 | Autor: Redakcija Redakcija

Prednosti uzimanja kolagena

Nakon dva tjedna korištenja Skinage Collagena Elegance, primijetila sam kako mi koža iz dan u dan postaje sve elastičnija. Također više nije bila toliko dehidrirana i nisam trebala više puta dnevno nanositi hidratantne kreme. Bilo je dana kada čak nisam cijeli dan stavila kremu na lice, a lice me ipak nije zatezalo i bilo je glatko. Tijekom zimskih mjeseci imala sam laganu rozaceju sa sitnim prištićima i crvenilom na području obraza. Nakon dva tjedna korištenja kolagena crvenilo se potpuno povuklo, a prištići su se smanjili (nisu još u potpunosti nestali). Kako sam tijekom posljednjih mjeseci potrošila puno novaca na isprobavanje različitih preparata za uklanjanje crvenila, ugodno me je iznenadio ovaj brzi rezultat povlačenja crvenila i lagane upale na obrazima nakon korištenja kolagena. Na kosi nisam primijetila značajne promjene, a nokti su malo ojačali i nisu se listali kao inače.

Ono što me je zaista razveselilo je da osim što je kolagen "razbudio" i osvježio moju kožu, također mi je podigao razinu energije tijekom dana zbog pojačanog sastava koji sadrži zeleni čaj i Q10. Ove godine me je u potpunosti zaobišao proljetni umor i imam puno više energije za posao i druženja. Koji put, kada ga popijem odmah ujutro, čak ne trebam popiti prvu jutarnju kavu do 11 sati i ne zijeva mi se. Svakako bi ga preporučila svojim prijateljicama koje imaju problema s kožom ili žele hidratizirati kožu i prevenirati pojavu prvih bora,a pritom se bore s proljetnim umorom.

 | Autor: Redakcija Redakcija

Dodatne informacije o Skinage Collagenu Elegance:

  • Okus: ugodan i slatkasti okus
  • Miris: neutralan
  • Kome ga preporučujemo: svima koji žele poboljšati izgled svoje kože, detoksicirati je, hidratizirati, smanjiti crvenilo i prevenirati bore
  • Dnevna doza: prilagođava se potrebama tvoje kože, stupnju dehidracije i umora, od 25 do 50 ml jednom na dan.
  • Preporuka redakcijeSkinage Collagen Elegance je odličan odabir upravo u proljeće jer ima detoks efekt i razbuđuje cijeli organizam
  • Veliki plus: ne sadrži šećer, laktozu i gluten.
Photo: Redakcija

Komentari 0