Beauty

Testirala sam jeftine sheet maske i ova je najbolja!

Najpopularnije maske za lice na tržištu trenutno su sheet make. O njima ne prestajemo slušati pa je zato bilo krajnje vrijeme da testiramo sve drogerijske opcije... A ovo su rezultati

Sheet maske, malo otkriće iz Južne Koreje koje, naravno, tamo postoji već godinama, sada je hit i diljem svijeta. Probijanjem na američko tržište, sve više brendova prigrlilo je ovu inovaciju i ponudilo svoju verziju, bilo jeftinu ili skupu. Kakva je da je, sheet maska ima formalno jednu svrhu - hidrataciju. Ona može pomoći i u detoksikaciji kože, anti-ageu i umirivanju, i to u samo 20-30 minuta, za razliku od prosječnih maski koje se trebaju primjenjivati mnogo duže da bi djelovale. Sheet maske u sebi u biti sadrže koncentrirani serum, u svom razvodnjenom stanju, pa se tako najbrže upijaju u kožu, čime čine efekt hidratacije instantnim i zbilja vidljivim. Koža ostaje meka, sjajna, njegovana, onako zdravo rumena... Ma sheet maske su mrak! Testirali smo po jednu vrstu od svakog drogerijskog brenda koji nudi sheet maske, u ovom slučaju njih je bilo, iznenađujuće, samo četiri. Nismo htjeli ulaziti u sferu skupljih brendova, iako bi ponuda onda sigurno bila nešto veća... U nastavku te čekaju rezultati.

1. Iroha Black Tissue Mask Detox - 35,90 kn (Müller)

Ovaj brend nudi nekoliko vrsta maski za lice i one su definitivno najskuplje u drogerijskoj ponudi. Izabrala sam masku s drvenim ugljenom i hijaluronskom kiselinom, koja tvrdi da djeluje na prištiće i namijenjena je mješovitoj koži. Uz to, kožu detoksificira i ostavlja sjajnom te mekom. Ono što mogu reći je da su svi navodi točni! Nakon ove maske moja koža je izgledala super. Pritom, maska je bila ugodna za nošenje, nije klizila s lica i nije peckala. Ne znam koliko je doista napravila detoks moje kože, ali ju je svakako učinila lijepom.

 

2. Garnier Skinactive Hydra Bomb Green - 15,90 kn (dm)

Probala sam baš sve Hydra Bomb maske osim zelene, pa sam ovaj put uzela nju. Naime, ona služi za matiranje i hidrataciju kože te, kao, lagano čišćenje pora. Sadrži ekstrakt zelenog čaja, hijaluronsku kiselinu i hidratantni serum (nije navedeno koji točno!). Maska je bila vrlo ugodna na licu, ne klizi i toliko je namočena da s ostatkom tekućine dobrano mogu namazati i vrat. Ipak, sljedeće jutro probudila sam se s mikroskopskim prištićima na području gdje imam najviše pora. Međutim, to joj nisam zamjerila, jer očito ova maska nije za mene - s druge strane, plava, ružičasta i ljubičasta su uvijek odradile genijalan posao i moram reći da su mi ovo najdraže sheet maske za lice koje sam ikad probala!

 

Možda vas zanima Testirala sam 5 jeftinih maramica za skidanje šminke i ove su top! Rubrika Beauty Beauty

3. Balea Sheet Mask Be a Tiger - 14,90 kn (dm)

Priznajem, ovu sam kupila samo da vidim kako bi izgledala kao tigrić! Maska tvrdi da hidratizira, umiruje i revitalizira, sadrži ekstrakt nara i prigodna je za sve tipove kože. Vrlo je nezgodna za nošenje na licu jer dosta klizi, ali sama maska ne daje nikakav osjećaj žarenja ili peckanja. S vremenom se sasvim posuši, a koža je nakon nje nahranjena i meka. Ipak, ništa posebno hidratizirana da bi sad baš to naglasila. Mislim da je idealna za tinejdžerice s mješovitom ili suhom kožom, koje žele dobiti lagani boost hidratacije. P.S. postoji i panda.

4. CV Rosenwasser Maske - 17,90 kn (Müller)

Maska Müllerova beauty brenda je impresivna, jer iskreno očekivala sam nešto grozno. Naime, namijenjena je za sve tipove kože, za hidrataciju, a sadrži hijaluronsku kiselinu i ružinu vodicu. Maska je, za razliku od svih ostalih, od želea i dolazi u dva dijela. Jako efektno izgleda na licu jer je prozirna, a ispod ima bijelu čipku. Ugodna je za nošenje iako malo klizi, ima lijepi efekt hlađenja, a kožu ostavlja mekom i hidratiziranom. Doduše, poslije nje se sugerira da se stavi još jedan proizvod za njegu, pa se pitam u stvari koliko je ona hidratantna ili čudotvorna, tako da sam poštovala to pravilo. Nisam sigurna je li u stvari za taj lijepi efekt kože zaslužna maska, moja krema ili miks proizvoda, ali koristila bih je ponovno.

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sankreteee

    Zaštitne maske za lice - http://tonzes.com/notinohr.htm iskreno PREPORUČAM svakome!