Beauty 03. travnja 2012.

Teško je odoljeti narančastoj boji

Pixsell.

Narančasta boja je boja energije i života, ali u posljenjih par godina se pritajila i bila na glasu kao neukusna i ružna. Sada je to vrijeme prošlo i narančasta je ponovno IN, a tome se posebno veseli Tatjana Jurić.

Već prošlog proljeća se dalo naslutiti kako se narančasta boja vraća, ali ove sezone nas je pogodila prava eksplozija narančastih tonova. Haljine, hlače, cipele torbe, ali i narančasti lakovi i ruževi sve se češće viđaju na našim ulicama.

Narančastoj boji nisu odoljele ni mnoge poznate dame. Tatjana Jurić, po mnogima najljepša Hrvatica, je naračasti ruž nosila već na jesen. Iako je ruž bio odabir televizijske vizažistice, moramo priznati da ova svježa nijansa boje lososa Tatjani izvrsno pristaje, a i odličan je odabir za sve koji žele manje upečatljiv look. "Obožavam ruževe! Za dan su mi najdraži narančasti koji su sad u trenu, lijepo osvježe lice, a ne izgledaju uobičajeno. Za večer volim crveni ruž, a nemam ništa ni protiv bodro boje. Mislim da je važno da svaka žena nađe neku nijansu koja joj stoji i drži je se. Trend mora biti smjernica, a ne nešto što moramo nositi pod svaku cijenu. Osobno, nikad ne bi nosila neku neobičnu boju poput tirkizne, ali ako netko to voli i dobro mu stoji, nema razloga da ne nosi" objasnila je Tatjana.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Emmy Rossum je na Vanity Fair zabavi nosila haljinu nebesko plave boje i kombinirala je s trendi narančastim ružem. Uz zlatni nakit i kosu podignutu u punđu bio je to pun pogodak.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Kako nositi narančastu boju?

Ova boja je ponekad na zlu glasu, jer je upečatljiva i treba je znati nositi. Ako su narančasti odjevni komadi pretjerano nametljivi za vaš ukus, odaberite asesoare ili, još bolje, make up u toj boji.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images, Camerapress Guliver Image/Getty Images, Camerapress

Narančasti make up nije osvojio samo modne piste, nego i crveni tepih, a zatim i ulice, stoga sa sigurnošću možemo reći da se radi o jednom od najpoželjnijih trendova sezone. U rujnu su ovaj trend na svojim revijama predstavili Christian Dior, Jason Wu i Mally. Mally narančasti lak kombinira s mat pink ružem. Ovo je odlična kombinacija za sve koji se boje narančastog ruža jer on, bez obzira koliko lijep bio, čini zube žutima.

U Dioru preferiraju koraljni ruž – nijansu koja je na pola puta između crvene, ružičaste i narančaste. Ova neodređena boja idealna je za sve koji žele isprobati trend i zadržati malo klasičniji izgled. Kombinirajte ga sa savršenim tenom i malo maskare.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Jason Wu je ruž boje cigle kombinirao s još jednim trendom – debelim obrvama. Ovaj look je idealan za trendseterice i žene koje obožavaju eksperimentirati sa šminkom.

Komentari 0