Beauty

Svijetom vlada pravi bobsession i ne nazire mu se kraj; što frizeri žele da znamo o bobu prije nego se ošišamo

  • Bob ne da posljednjih mjeseci vlada svijetom frizura, nego mu se popularnošću niti jedna druga frizura nije uspjela ni približiti, a kamoli ga svrgnuti s trona
  • Koliko god bili očarani zavodljivim lookovima Zendaye, Ayo Edebiri ili Megan Fox, frizeri se osjećaju dužnima uputiti nam pokoju riječ o ovoj frizuri prije nego završimo pod škarama
  • A evo i što sve trebamo imati na umu prije nego se odlučimo na ovu drastičnu promjenu frizure

Bob, bilo da je riječ o kakvoj profinjenoj talijanskoj varijanti, bilo kakvoj lepršavijoj, razigranijoj i ležernijoj kakvu nerijetko nose junakinje romantičnih komedija, ne da posljednjih mjeseci vlada svijetom frizura, nego mu se popularnošću niti jedna druga frizura nije uspjela ni približiti, a kamoli ga svrgnuti s trona. 

 | Autor: Instagram @zendaya Instagram @zendaya Foto: Instagram @zendaya

Možemo reći da svijetom vlada pravi bobsession i ne nazire mu se kraj, a ni mi, kao ni brojne slavne ljepotice, nismo imuni na šarm ove frizure. Ipak, koliko god bili očarani zavodljivim lookovima Zendaye, Ayo Edebiri ili Megan Fox, frizeri se osjećaju dužnima uputiti nam pokoju riječ o ovoj frizuri prije nego završimo pod škarama. 

frizure srednje dužine koje skidaju godine Možda vas zanima Ovih 5 bob frizura srednje dužine vrlo efikasno skidaju godine s lica Rubrika Beauty Beauty

Svaki bob trebao bi biti jedinstven

Jedna od najznačajnijih karakteristika boba može biti, završimo li u pravim rukama, njegov najveći adut, ali i velika mana, prepustimo li svoje povjerenje pogrešnoj osobi. Ne postoji recept za bob koji će pristajati svakome, niti postoji pavilo kako ga se šiša. Štoviše, postoje stotine načina kako se bob može ošišati, s svaka frizura mora biti prilagođena strukturi kose klijenta. Na ravnoj kosi, precizni rezovi ključ su lijepog oblika, dok se supergustu kosu može rezati britvicom kako bi se postigla lepršavost i naglasila tekstura kose. Prije šišanja, važno je i da frizer zna hoće li klijent sušiti kosu fenom, rotirajućom četkom ili nekim drugim uređajem ili će je ostaviti da se osuši prirodnim putem.

 | Autor: Instagram @meganfox Instagram @meganfox Foto: Instagram @meganfox

Vrlo vjerojatno će nam trebati novi proizvodi za oblikovanje

Kratke ili barem kraće frizure poput boba nerijetko prati reputacija onih koje je puno lakše održavati i stilizirati nego što je to slučaj s dugim frizurama, no koliko god u tome bilo istine, one u pravilu iziskuju više proizvoda za stiliziranje i njegu, kako prije sušenja fenom, tako i nakon što se oblikuje frzura, pa je važno odvojiti vrijeme i naučiti kako stilizirati bob prije no što se odlučimo na rez.

Trebali bismo si iskreno priznati koliko smo spremni na promjene

Apsolutno je razumljivo zašto bi nas privuklo nešto što je silno popularno, no samo zato što nam se jako sviđa nešto što je u trendu, ne znači nužno da smo spremni taj trend učiniti dijelom svog izričaja. Postavimo li sami sebi pitanje koliko smo od 1 do 10 spremni na ovakav rez, ošišati bismo se trebali ako je naš odgovor sve iznad 8, no ako je odgovor 5, mnogi frizeri poučeni iskustvima svojih klijenata preporučuju neku suptilniju promjenu frizure i izbjegavanje drastičnih promjena. 

 | Autor: Instagram @ayoedebiri Instagram @ayoedebiri Foto: Instagram @ayoedebiri

Što ako požalimo zbog svog boba

Razlog zašto je nekome žao što se ošišao može se kriti u tome što konzultacije nisu bile obavljene na način na koji su trebale biti, no razlog nezadovoljstva može biti i to što sama frizura tehnički nije najbolje ošišana. Ovaj drugi scenarij svakako je bolja opcija jer nudi mogućnost popravka, dok u slučaju ovog prvog nema druge nego pustiti kosu da izraste.  

Možda vas zanima 3 najpoželjnije frizure ovog proljeća: za bob znamo, koje su preostale dvije? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @melodiebance

Komentari 0