Beauty
Moji nokti, ali bolji, novi trend

Svi koji vole prirodan look će uživati: najveći trend manikure su 'moji nokti, ali bolji'

  • Prirodna ljepota, kao i makeup koji djeluje prieodno su u zadnje vrijeme vrlo popularni 
  • Nebrojene slavne osobe hvale svoju prirodnu kožu i kosu putem društvenih mreža 
  • Sada je prirodno novi trend i u manikuri, pod nazivom 'My Nails But Better', to jest, 'moji nokti, ali bolji'

Nije li zapravo seksi pokazati se kao ono što jesi? U smislu ljepote, to bi moglo značiti da konačno dopustiš svojoj ljepoti da zablista u punom sjaju ili da tvoja prirodna tekstura kose zavijori na proljetnom povjetarcu.

Možda vas zanima TikTokeri su otkrili prednosti bijelog eyelinera. Evo 8 najboljih u koje se isplati uložiti Rubrika Beauty Beauty

Prirodnoj ljepoti u posljednje vrijeme popularnost raste, s nebrojenim slavnim osobama koje bez pardona hvale svoju prirodnu kožu i kosu na Internetu. Dakle, bilo je samo pitanje vremena kada će trend prirodnog izgleda doći i do noktiju, a sada svi hvale manikuru pod nazivom 'My Nails But Better, čak se već koristi i kratica MNBB, kao da svi znaju o čemu je riječ. U prijevodu to bi bilo 'moji nokti, ali bolji', ili skraćeno "MNAB". Što sumnjamo da će se uvriježiti. U nastavku donosimo sve što trebaš znati o ovom vrlo značajnom proljetnom trendu noktiju.

 | Autor: Instagram Instagram

Trend

Sve je počelo na Met Gala 2022. godine kada je Hailey Bieber uz bijelu satensku haljinu nosila manikuru koja oponaša glazirane krafne. Svijet tada nije znao da će se njezina prozirna manikura proširiti poput šumskog požara i da će čak natjerati majstore za nokte da kreiraju 'glazirane' komplete za nokte za bezbrojne klijentice koje su zatražile te godine upravo takvu manikuru. Bio je to prirodni odgovor na prethodne trendove koji su zahtijevali intenzivnu manikuru noktiju, prošarane krupnim svjetlucavima ili pretjeranim dizajnom.

 | Autor: Instagram Instagram

Svijet postglazirane manikure sada uključuje mnoštvo lakova za nokte koji "jedva da postoje" tj. jedva se vide i koji su namijenjeni poboljšanju prirodnih noktiju, a istovremeno dodaju nešto posebno njihovom izgledu. Da se prisjetimo malo fizike, predmeti imaju tendenciju birati put najmanjeg otpora, a isto se može reći i za vodeće trendove ljepote 2023. godine. Sve su traženiji oni koji zahtijevaju što manje angažmana. Prirodna ljepota je u porastu, s oživljavanjem raspuštenih frizura koje su se ove godine pojavile na crvenom tepihu, a popularnost jedva prisutne šminke nastavlja rasti. Osjećaj nam je doslovno došao do vrhova prstiju i favoriziramo manikure koje su jednostavnijeg dizajna i koje našim prirodnim noktima daju sjaj.

Nadalje, za "moji nokti, ali bolji" manikuru je potrebno prilično malo održavanja i ide uz praktički sve. Budući da trend oponaša prirodne nokte, manikura ima tendenciju dobrog rasta i ne pokazuje veliku razliku između boje laka za nokte i boje prirodnog nokta  blizu kutikule. Što se tiče toga kako je usklađena s tvojim stilom, ova manikura dobro će pristajati uz sve osnovne stvari u garderobi i različite estetike. 

I konačno, doista je možeš nositi kako god želiš, bez obzira imaš li duge nokte ili ti je potrebna kraća duljina ili oblik prikladan za tipkanje.

Kako napraviti "moji nokti, ali bolji" manikuru

Ljepota trenda je u tome što je jedinstven poput tebe, s nekoliko različitih pogleda na trend. Na primjer, možeš se odlučiti za nokte u mliječnoj kupki, koji zahtijevaju nanošenje prozirnog mliječnog laka za nokte od kutikule do vrha, ili odabrati nokte supermodela koji zahtijevaju više neprozirne ružičaste boje koja odgovara boji tvog prirodnog ležišta nokta.

Postoji i trend koji se zove 'hiperrealistični nokti', koji je, kao što ime sugerira, poput superrealistične verzije francuske manikure. Ako želiš njegovaniju verziju, možeš se odlučiti za francusku manikuru boje vanilije, koja ima blijedu zamućenost na liniji koja odvaja ležište nokta od njegovog vrha, stvarajući prirodniji završetak od klasične francuske manikure.

Ako ne voliš ružičastu ili francusku manikuru, također možeš isprobati trend 'lip gloss' noktiju, koji uključuje nude lak za nokte sa sjajnim završetkom. A ako ništa drugo ne uspije, uvijek možeš ispolirati nokte i nanijeti završni sloj kako bi dodala puno sjaja. 

Možda vas zanima dm je predstavio najnovije trendove i novitete iz svijeta ljepote koji će obilježiti proljeće i ljeto Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram

Komentari 0