Beauty

Sve tajne trajnog make upa

Velik broj žena svakodnevno šminkanje vidi kao ritual uljepšavanja, ali postoje i one kojima je samo teret. Ljeti većina nas prelazi u drugu kategoriju i trudi se svesti make up na minimum jer želimo izgledati dotjerano. Ako vam se ljeti uistinu ne šminka, rješenje je trajni make up o kojem smo porazgovarali s Jasminkom Herceg iz Bliss studija za njegu lica i tijela.

Maskara koja se preslikava, tuš koji se razmazuje, rastopljeni ruž u torbi za plažu – ponekad čak niti vodootporni make up ne može izdržati kombinaciju znoja, morske vode i kreme za sunčanje, a šminkanje u zagrijanoj kupaoni sa slabom rasvjetom ponekad je veća tortura nego užitak. Ako se i vama ponekad preskače dnevni ritual šminkanja rješenje je permanentni make up.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

„Žene koje se odlučuju na permanentni make up, najčešće vole jednostavnost, prirodan izgled i laganu šminku. Mikropigmentacija, poznatija pod nazivom trajna i permanentna šminka, omogućava ženama da bez trunke šminke izgledaju svježe i uredno. Žene koje puno rade i žele uštedjeti na vremenu, a izgledati uvijek lijepo, najvjernije su korisnice ove usluge u Bliss studiju.“, kaže Jasminka Herceg i dodaje kako se ponekad ne radi samo o preskakanju svakodnevnog nanošenja proizvoda. Naime, uslijed određenih bolesti može doći do nestanka trepavica ili obrva, a tada je tretman mikropigmentacije idealan.

Nažalost, još uvijek se ne radi šminkanje cijele podloge na licu, ali zato možete odabrati trajno šminkanje obrva, ruba oka i usana. Na taj način dat ćete licu prirodno istaknute konture i automatski ćete izgledati bolje.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

„Najpopularnije su obrve! Obrve čine okvir lica i rekla bih da su najbitniji segment na licu. Na konzultacijama za permanentni  make up, gotovo uvijek sugeriram da se prvo rade obrve. Rezultat je nevjerojatan.  Nakon obrva, dogovaramo eyeliner i/ili usne. Eyeliner je isto prilično tražen, što zbog činjenice da nam trepavice čini gušćim, a i  zbog toga što ga žene ne vole nanositi. Iscrtavanje eyelinera omogućuje vam uvijek lijepu ravnu crtu i nema šanse da se preslika i razmaže. Tko ga ne bi volio?“, otkrila je Jasminka.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Trajni make up može se raditi bez obzira na tip kože i njeno trenutno stanje, ali neke mjere predostrožnosti su ipak potrebne. Jasminka kaže kako u slučaju iscrtavanja usana, usne treba mazati kremom protiv groznice dva tjedna prije tretmana, ali samo ako ste skloni istom. Tretman se ne radi na osobama zaraženim HIV virusom ili hepatitisom te kod nekih kožnih oboljenja. Nakon tretmana važno je dva tjedna izbjegavati sunce i pojačano znojenje, stoga ga je idealno raditi od rujna do lipnja.

„Tretman obično traje između 1,5-2,5 sata, ovisno o tome što se radi, a u Blissu radimo sa renomiranom njemačkom tvrtkom, koja osigurava najmodernije i najkvalitetnije pigmente i aparate. Između ostalog, prvi i jedini na tržištu nude modul igle, koje osiguravaju najveći stupanj zaštite i higijene.  Ovisno o tretiranom području, radimo sa jednoigličnim, troigličnim i devetoigličnim modulima, koji unose pigment pod kožu vrlo precizno i koji se nakon upotrebe bacaju. Prije samog tretmana dogovaramo željeni izgled tretiranog područja i iscrtavamo olovkom za obrve, oči ili usta te kad je klijentica potpuno sigurna da je zadovoljna izgledom, započinjemo sa tretmanom“, ističe Jasminka.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Tretman se ponavlja dva puta, u razmaku od 28 dana kako bi se koža revitalizirala, ali i pokazala koliko dobro prihvaća organski pigment. U drugom tretmanu se izgled dovodi do savršenstva. Cijena između 3000 i 4500 kn (ovisno o tretiranom području) uključuje oba ponavljanja. Pošto tretman nije sasvim bezbolan, koristi se anestetik u kremi.

„Njega permanentnog make upa, najbitnija je 10 dana nakon tretmana. U tom periodu tretirano područje potrebno je mazati Bepanthen masti  nekoliko puta dnevno. Nakon deset dana, slobodni smo nastaviti svoju njegu redovnim preparatima koje koristimo. Ovisno o tipu i stanju kože, efekt permanentnog make upa traje od 3 do 5 godina. Žene suhe i osjetljive kože prije će morati na obnovu, dok masnije imaju tu sreću da će pigment sporije blijediti. Usne traju najkraće, zbog blizine sluznice, i često se moraju ponavljati svakih 6 mjeseci do godinu dana. Ukoliko  klijentica ne želi  ili iz bilo kojeg razloga ne može ponavljati tretman, ne mora brinuti. Pigment će lagano blijediti dok potpuno ne nestane, kaže Jasminka.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Trajni make up nema svoje prednosti samo ljeti, nego i u ostatku godine kada vam se ne da šminkati ujutro. Imajte na umu kako trajni make up ne mijenja lice u potpunosti, nego samo naglašava ono najljepše na njemu. Sa smokey eyesom ćete se i dalje morati mučiti, ali zato barem možete imati savršeno oblikovane obrve i nanesen tuš, bez obzira jeste li na plaži, skijanju, bazenu ili kod kuće.

Više slika pogledajte u galeriji...

Više o ljetnim modnim i beauty trendovima saznajte ovdje.

Više o ugradnji umjetnih trepavica pročitajte na portalu Zdrava Krava.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0