Beauty
Vjenčanje

Svadbeno šišanje novi je trend. Umjesto da presvuku haljinu, mladenke promijene friuzru usred vjenčanja

  • Ne zvuči baš praktično, ni jeftino, jer tu frizuru za vjenčanje skupo platimo, no stvar se ipak zahuktava
  • Mladenke sve češće tijekom vjenčanja ne samo da promijene frizuru nego je promijene drastično, šišajući kosu
  • Pa tako mladoženja, osim što je prvi put vidio vjenčanicu tek na vjenčanju, prvi puta vidi i svoju dragu sasvim drukčiju. Wow efekt je postignut!

Iščekivanje mladenke i trenutak kada je mladoženja konačno ugleda u vjenčanici oduvijek je bio vrlo emotivan za sve prisutne. Većina mladenki za svoj najvažniji dan u životu priprema se mjesecima unaprijed, pomno planirajući kakva će biti vjenčanica, frizura i trenutak susreta s mladoženjom. Kako bi postigle dodatni 'wow' efekt neke mladenke se nakon ceremonije sklapanja braka presvlače u novu haljinu, skidaju šlep i ostaju u mini haljini ili vježbaju poseban ples, a sve kako bi zadivile uzvanike i, naravno, budućeg supruga.

Možda vas zanima Zašto bi vjenčanica morala biti bijela? Predivnu haljinu ove mladenke brutalno su hejtali jer je - roza! Rubrika Moda Moda

No, zahvaljujući TikToku, među mladenkama je sada popularna još jedna metoda da zablistaju na svoj veliki dan, takozvano 'svadbeno šišanje'. Sve veći broj mladenki između ceremonije sklapanja braka i prijema šišaju kosu, a reakcije uzvanika i mladoženje su, možeš već sad zamisliti, nezaboravne.

@amberleaadams #beautifulbride #weddingchop ♬ Put Your Records On - Corinne Bailey Rae

Upišeš li na TikToku popularne pojmove 'wedding chop' ili 'wedding haircut' primijetit ćeš da je ovaj trend prigrlio veliki broj žena koje su nedavno izrekle sudbonosno 'da'. Na popularnoj društvenoj mreži već sada ima na stotine videa na kojima mladenke skraćuju kosu usred vjenčanja. Jedna od njih je Athina Lotito.

Obzirom da radi kao frizerka, Lotito je bila svjesna koliki će 'wow' efekt ovime postići. Poput mnogih budućih mladenki, Lotito je puštala kosu mjesecima prije svog vjenčanja i paralelno spominjala svojoj kolegici Alex Brown, vlasnici salona Space by Alex Brown u Chicagu, da je duga kosa polako umara te da žudi za šišanjem. Tako je došla na ideju da ju jednostavno ošiša na dan vjenčanja. 'Alex je ionako bila zadužena za moju svadbenu frizuru te je prisustvovala vjenčanju pa je to bio idealan trenutak za obje da me ošiša na samoj svadbi', ispričala je za Byrdie Lotito.

@alexbrownhair Chopping my friends hair off for her 2nd look at her wedding! #weddinghair #hairchop #bridalchop #weddinghair #weddingcut #bride #haircut #weddingcut #tiktokviral #hairtok #preppyaesthetic #preppy ♬ original sound - Alex Brown

Za svoju novu frizuru, Lotito je imala viziju moderne i jednostavne frizure, ništa pretjerano ili komplicirano. Odlučila se za popularnu lob frizuru koja je zahvaljujući njenoj kestenastoj kosi bila super kontrast bijeloj vjenčanici. Šišanje je trajalo tek 20 minuta, a odlučila je to uraditi odmah nakon slikanja za album, dok su gosti uz aperitiv čekali dolazak mladenaca na večeru.

'Obično nemam tremu prije šišanja, ali ovo mi se činilo tako posebno i kao velika odluka', priznala je i otkrila da su svi oko nje bili oduševljeni tim potezom. Najveću reakciju imao je njen novopečeni suprug koji je 'u najmanju ruku bio šokiran'. 

'Nije očekivao da će me ugledati s novom frizurom dok se penjao po stepenicama', rekla je Lotito, otkrivši da mu se promjena frizure svidjela. Oduševili su se i njeni prijatelji, a neki od njih su čak vrištali od euforije.

Nova frizura na svadbi za Lotito je značila i početak novog životnog poglavlja. ', to joj je značilo na više načina. 'Bio je to poseban trenutak koji je označio prekretnicu u mom životu. Osjećala sam se poput leptira koji izlazi iz svoje čahure. Ali umjesto da se transformiram u prekrasnog leptira, transformirala sam se u suprugu', dodala je Lotito.

@teased.bysteph CHOP CHOP 👏🏻 #weddinghaircut #weddingtiktok #bridalhairstylist ♬ Paradise - Bazzi

Na isti potez Lotito potiče i druge mladenke, ističući kako je to zabavn način da promijenimo izgled na dan vjenčanja bez da potrošimo tisuće kuna na još jednu vjenčanicu koju planiramo nositi svega nekoliko sati na plesnom podiju. 

Možda vas zanima Evo kakvo vjenčanje u detalje najbolje pristaje svakom horoskopskom znaku Miss7 Horoskop
Photo: Pexsel/Ema Bauso

Komentari 0