Beauty

Stručnjaci i beauty urednici su složni: ovo su najbolje kreme protiv umornih, natečenih očiju

  • Natečene oči jedan su od najomraženijih problema, a iako su estetski zahvati najdjelotvorniji, pomoći nam mogu i kreme
  • Najvažnije je birati one s najdjelotvornijim sastojcima poput kofeina, retinola, keramida, hijaluronske kiseline i peptida, a izbjegavati bismo trebali kreme s mirisom
  • Važno je ne očekivati čuda preko noći jer je kremama i serumima potrebno u prosjeku 8 do 12 tjedana da bi se vidjelo poboljšanje 

Svi se s vremena na vrijeme probudimo s natečenim očima. Iako je ledena kupka isplativo i učinkovito rješenje (ozbiljno, cijeli TikTok bruji o ovome), mazanje nekom od najboljih krema za područje oko očiju usredotočenima na upravo ovaj problem djelovat će jednako dobro, i bit će k tome puno ugodnije. Bez obzira volimo li više gel formule i serume ili pak radije biramo bogate, kremaste teksture koje se divno nanose ispod šminke, pronašli smo i više no dovoljno opcija za kreme za područje oko očiju koje uklanjaju nadutost, hlade i hidratiziraju i zbog kojih naši podočnjaci i kapci izgledaju svježije no ikad.

Kada su natečene oči u pitanju, određeni sastojci u kremama oni su koji su najzaslužniji za najbolji učinak. Kofein i hidratantni sastojci bit će u ovim slučajevima naši najbolji prijatelji, a osim njih, od velike je pomoći i retinol. On ne samo da može biti transformativni sastojak za naše cijelo lice, već može i značajno poboljšati izgled našeg područja ispod očiju. K tome pomaže stimulirati kolagen, ali i smanjiti hiperpigmentaciju koja je uobičajena na ovom području.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Suha i dehidrirana koža samo će pridonijeti natečenosti pa su hidratantni sastojci od izuzetne važnosti. Keramidi i hijaluronska kiselina pobrinut će se da koža bude hidratizirana, a značajno pomoći mogu i peptidi koji također mogu pomoći u popravljanju oštećenog kolagena koji prevladava u području očnih kapaka koji stare. Pažnje su vrijedne i masne kiseline i skvalan, kao i kofein koji, doduše, pomaže skupljanju krvnih žila u koži što smanjuje natečenost, ali nažalost samo privremeno. Želimo li dodatno osnažiti svoju superkremu, trebali bismo je ostavitu u hladnjaku prije nanošenja. 

krema za područje oko očiju Možda vas zanima 7 krema i seruma za područje oko očiju koje će zaštititi nježnu kožu tog područja Rubrika Beauty Beauty

Što se pak mirisa u proizvodima tiče, oni su u velikoj mjeri osobna preferencija, no važno je imati na umu da oni mogu pojačati natečenost ako se dogodi alergijska reakcija, a mogu reagirati i sa suncem i izazvati hiperpigmentaciju. Proizvod koji sadrži miris nije nužno loš, ali samo trebamo s njima biti dodatno oprezni, a pogotovo ako imamo osjetljivu kožu ili oči.

Što uzrokuje natečenost očiju?

Iako ih ne volimo, natečene oči su zapravo normalna pojava. Neki ljudi mogu imati genetsku predispoziciju za natečene oči kao rezultat probijanja masnoće kroz mišić pa ako smo ovaj problem naslijedili, ne bismo trebali očekivati da će natečenost nestati preko noći. No, ponekad su natečene oči rezultat životnih navika koje je puno lakše promijeniti. Konzumiranje soli može uzrokovati zadržavanje vode, a sezonske alergije ili alergije na kreme za oči mogu uzrokovati oticanje i nakupljanje tekućine oko očiju. Loš san također pridonosi ovom problemu.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Kada očekivati da će rezultati biti vidljivi? 

Najbolje kreme za ovaj problem mogu poboljšati situaciju, no važno je imati razumna očekivanja. Malo kreme neće u potpunosti ukloniti natečene ako ih imamo cijeli život, ali već spomenuti pravi sastojci mogu napraviti vidljivo primjetnu razliku. Samo ne trebamo očekivati čuda preko noći i 100-postotno poboljšanje. Kreme i serumi za područje oko očiju izvrsni su za one koji žele nešto napraviti po ovom pitanju kod kuće, ali ne zamjenjuju zahvate u ordinaciji koji su ipak uvjerljivo najdjelotvorniji. Kreme i serumi u pravilu su dopuna zahvatima i potrebno im je u prosjeku 8 do 12 tjedana da bi se vidjelo poboljšanje jer je toliko potrebno da se stimulira kolagen i poboljša kvaliteta kože.

Možda vas zanima Kolika nam je količina seruma, kreme i maske za lice stvarno potrebna? Više nije uvijek bolje Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Lijepa.hr, La Mer The Eye Concentrate (1672,10 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design TheOrdinary, Caffeine 5% + ECGC Depuffing Eye Serum (53,12 kn)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Dermalogica.hr, Awaken Peptide Depuffing Eye Gel (427,00 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Notino, La Roche-Posay Redermic R Anti-Aging Retinol Eye Cream (205,00 kn)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Ljekarna Coner, ISDIN Isdinceutics K-Ox Eyes (326,25 kn)

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design VersedSkin, Versed Smooth Landing Advanced Retinoid Eye Balm (127,49 kn)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Douglas, Shiseido Vital Perfection Uplifting and Firming Eye Cream (675,00 kn)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Notino, Dior Hydra Life Cooling Hydration Sorbet Eye Gel (379,00 kn)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Juara Skincare, JUARA Miracle Tea Eye Creme (347,07 kn)  | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Abrakadabra, Peter Thomas Roth Instant FIRMx® Eye Temporary Eye Tightener (255,00 kn)

Photo: Instagram @jani_isa

Komentari 0