Beauty

Što se dogodi kad u krevet odeš s mokrom kosom?

Sigurno ti se već događalo da si navečer oprala kosu i onda više nisi imala snage ni volje za išta drugo? Naravno da jest…

To nam se jednostavno svima događa – umorne smo od posla, kuhanja, spremanja, učenja, djece, lude svakodnevice, nismo stigle hrpu toga (između ostalog ni oprati kosu tijekom dana) pa se nađemo ispred kreveta, mokre kose, u mislima nam je jedino spavanac. Međutim, je li pametno ići u krevet s mokrom kosom? Hoću li se razboljeti? Je li to dobro za kosu? 

Možda vas zanima Znaš li svako koliko zapravo moraš šišati vrhove? Rubrika Beauty Beauty

Dakle, da odmah razjasnimo – najbolje je izbjeći odlazak na spavanje  s mokrom kosom. Kosa je 'najranjivija' kad je mokra, dakle ako je još svežete u rep, može lako doći do loma kose, tvrde stručnjaci. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Osim toga, odlazak u krevet s mokrom kosom može loše djelovati na imunitet. Preko noći pada tjelesna temperatura, a mokra kosa će je dodatno sniziti. Zbog toga se lako možeš prehladiti – znanstveno je dokazano da niža tjelesna temperatura može smanjiti reakciju  imuniteta na „napad prehlade“. 

Dakle, izbjegavaj odlazak na spavanje s mokrom kosom – za ubrzavanje sušenja kose možeš koristiti arganovo ulje, predlažu stručnjaci. 

Možda vas zanima 7 prirodnih načina da se riješiš masne kose Rubrika Beauty Beauty
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0