Beauty

Što napraviti kada imamo lošu frizuru?

Postoje dani kada je naša kosa poletna, vesela i surađuje, a postoje i dani kada bismo se najradije pokrili jastukom i zbog kose ne izašli van iz kuće. 'Bad hair day' ili dani s lošom frizurom toliko su duboko urezani u pop-kulturu da je nemoguće izbjeći razgovor o istima. No, kako sve ne bi ostalo na priči, donosimo rješenja koja će vam pomoći da se spasi što se spasiti da.

Svakome se dogodio barem jedan u životu kada kosa ne liči na ništa. Možda je nisi stigla oprati, možda bježi jer je čista, ima totalno pogrešan oblik ili pak previše frizza. Bez obzira na sve, rješenja postoje.

Pravilo boba

Bob je jedna od onih frizura koja izgleda super, ali samo ako imate sreće i dobro pogođenu frizuru. Ravni bob može biti izrazito efektan i uvijek trendi, no ponekad je teško ukrotiti sve vlasi, posebno kada je u fazi rasta.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ako te je iznevjerila omiljena pegla, umjesto da staviš kapu, radije izvadi drugi alat – figaro. Valoviti bob je frizura sezone pa umjesto da očajavaš, iskoristi to u svoju korist i nakovrčaj svaki drugi ili treći pramen, protresi kosu i fiksiraj lakom za frizuru koja drži cijeli dan.

Suhi vrhovi, masno vlasište

Žene s masnom kosom se često suočavaju s ovim problemom. Dok su vrhovi još relativno u redu, sam korijen kose je spljošten i pripijen uz glavu. Cijela frizura izgleda neuredno i prljavo iako si kosu možda oprala samo dan ranije.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Brojne žene zaziru od šampona za suho pranje jer misle kako je nehigijenski preskakati uobičajeno šamponiranje. Međutim, on ionako nije zamjena za klasično pranje, ali može pomoći na način da ukloni višak masnoće i produlji frizuru za jedan dan. Danas na tržištu postoji nebrojeno mnogo šampona za suho pranje, oni koji daju volumen, sjaj, mat izgled, bojaju kosu... Odaberi onaj koji je u skladu s tvojom vizijom o idealnoj frizuri. Većinu šampona za suho pranje potrebno je nanijeti na više mjesta na vlasištu, umasirati i eventualno iščešljati, pa kosu oblikovati po želji.

'Frizz' koji izluđuje

Svaka žena zna ovaj problem – ono što je u kupaonici savršena frizura, već po izlasku iu kuće se pretvara u frizuru s aurom koja je sačinjena od neposlušnih vlasi.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda zvuči smiješno, ali za rješenje ovog problema trebaju vam četkica za zube i proizvod koji sadrži što manje alkohola u sastavu. Naime, alkohol isušuje i samim time će se frizz više istaknuti. Lagano četkicom razdijelite proizvod i zagladite neposlušne vlasi.

Preskočeno pranje

Svima se dogodi, ali ujutro se uvijek nametne pitanje: 'Što sad?' Ono što svakako trebate izbjegavati su zalizane frizure poput konjskog repa ili punđe. Umjesto da izgleda uredno, kosa će izgledati samo još masnije. Pletenica je bolji izbor.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Prvo nanesite šampon za suho pranje za volumen na samo vlasište, a sprej s efektom morske soli da donji dio kose, pa ispletite neurednu pletenicu. Tako đe kosa dobiti puno više teksture i preživjeti dan.

Izrast koji se vidi

Ako spadaš u kategoriju žena koje boje kosu u drastično različitu nijansu od njihove ili pak imaju toliko sijedih da one uvijek proviruju, znaš kako je farbanje obavezno svakog mjeseca. Ako nisi stigla do frizera postoji rješenje.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Naravi frizuru i kada si gotova, vidi gdje sve proviruje izrast. Njega možeš obojiti maskarom za kosu u odgovarajućoj boji. Ako nemaš maskaru pri ruci poslužit će i sjenilo u boji kose koje možeš nanijeti na izrast, ali pripazi da ne obojiš i samo vlasište.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0