Beauty
 | Autor: None

Što je zapravo 'oud', sastojak raskošnih, senzualnih parfema?

  • Orijentalni parfemi svoj luksuzni, bogati miris često duguju aromi ouda
  • Riječ je o smoli ili ulju drveta koje raste u jugoistoičnoj Aziji 
  • Avon slavi 25 godina postojanja u Hrvatskoj i predstavlja novi miris iz slavne Far Away kolekcije koji sadrži bijeli oud

Sigurno si već čula za 'oud' u nekim razgovorima o parfemima, no znaš li što je to zapravo? Naziva se i tekuće zlato, ali i agar, gaharu, jinko i riječ je o tamnoj aromatičnoj smoli ili ulju drveta Aquilaria i Gyrinops vrsta koje rastu u jugoistočnoj Aziji. Oud je sinonim za luksuz jer tek svako deseto stabalo u svojoj srži 'proizvede' smolu, a najkvalitetniji oud je onaj od starih stabala koja daju posebnu aromu. Miris agara je poznat i cijenjen od davnina, a obožavali su ga i šeici i kraljevi - do te mjere da kruži priča kako je francuski kralj Luj XIV naredio slugama da ga dodaju svaki put u vodu za pranje njegove odjeće. 
Drvo od kojeg se dobiva oud je ugroženo pa se osiguravaju poticaji za farme koje ga uzgajaju po principima održivog razvoja kako bismo što duže mogli uživati u ovom raskošnom mirisu. 
Parfemi s oudom  su topli, senzualni i glamurozni, pomalo mistični, u aromaterapiji se ovo ulje koristi za relaksaciju, vitalnost i sklad, a smatra se i snažnim afrodizijakom za muškarce i za žene.

 | Autor: Avon Avon Mnogi parfemski nosovi nisu odoljeli dodati notu ouda svojim kompozicijama, a sada je i Avon, koji ove godine slavi 25 godina postojanja u Hrvatskoj, obogatio svoju čuvenu Far Away kolekciju mirisa, predstavljajući sofisticirani i luksuzni Far Away Splendoria EdP s bijelim oudomkoji će svojim autentičnim orijentalnim notama začiniti jesen.
Inspiriran magičnim Bliskim istokom, uz poseban spoj rijetkih i skupocjenih sastojaka, Far Away Splendoria miris pruža osjećaj potpune raskošnosti i orijentalne bajke. U ekskluzivni miris utkan je prvi na svijetu akord bijelog ouda koji predstavlja jedinstvenu mješavinu sastojaka unikatnog mirisa, kreiranu specijalno za Avon. 

 | Autor: Avon Avon
Agar ulje ili oud, najskuplje i najpopularnije ulje u industriji parfema, koje opisuju kao 'rajski miris' ili 'svetu aromu' neodoljivo podsjeća na orijent i kreira neponovljivost ovog parfema, dok mirisna nota vanilije ostavlja kremasti i umirujući dojam. Prepoznatljive note crne šljive zavodljivo spajaju ova dva sastojka i stvaraju unikatan miris parfema Far Away Splendoria.

Novi Far Away Splendoria EdP dostupan je po cijeni od 129,90 kn (17,24 €), od 1. rujna u Avonovom katalogu.

Photo: None

Komentari 0