Beauty
Kratka kosa bila jedan od zaštitnih znakova princeze Diane

Stilist princeze Diane podijelio priču koja stoji iza njezine poznate frizure koju i danas kopiraju

  • Princeza Diana razbijala je mnoge stereotipe pa kao i da je kratkom kosom htjela napisati nešto moderniju bajku o princezama
  • Posebno je dojmljiva njezina vrlo kratka kosa iz 90-ih za koju je zaslužan stilist za kosu Sam McKnight
  • Sedam godina McKnight se brinuo o kosi Lady Di, a otkrio je i kako došlo do poznate frizure s kojom je 'princeza naroda' krasila i neke prestižne naslovnice

Jedna od stvari po kojoj ćemo pamtiti Lady Di je njezina kratka prepoznatljiva frizura koju je nosila godinama, a za koju je zaslužan stilist za kosu Sam McKnight. Rukama stručnog Sama, Diana je povjerila svoju kosu od 1990. do 1997., a stilist je u videointervju za Vogue i otkrio je kako je nastala famozna kratka frizura. 

Pogledaj koliko vrijedi komadić vjenčanje torte princeze Diane i Charlesa 40 godina kasnije Možda vas zanima Pogledaj tajnu poruku koju je princeza Diana imala skrivenu na potpetici vjenčanih cipela prije točno 40 godina! Rubrika Life&style Life&style

‘’Princezu Dianu sam prvu put upoznao na snimanju. Žena s blond kosom i dugim nogama ušetala je na set i otopila naša srca osmijehom - bila je to princeza Diana’’,  ispričao je o Sam o prvom susretu kada je i nastala serija fotografija koja će poslije biti objavljena u britanskom izdanju Voguea. 

Na tom snimanju Sam je stilizirao frizuru Lady Di tako da izgleda kraće nego što to jest

‘’Radilo se samo o iluziji. Napravio sam da kosa izgleda kraće ispod tijare, malo sam varao. No, i Diani i meni look se svidio’’, prisjetio se Sam. 

Gucci je redizajnirao jednu od najdražih torbica princeze Diane iz 90-ih godina, pronašli smo slične

No, kasnije 'princeza naroda' upitala je stilista kakvu bi joj frizuru preporučio kada bi imao otvorene ruke, na što je on odgovorio da bi je ošišao na kratko.

Bilo je to početkom 90-ih u vrijeme kada je Sam radio na mnogim modnim revijama, a djevojke su nakon dramatičnih 80-ih prihvaćale nešto androgeniji poslovni chic 90-ih i u skladu s tim kraće frizure. 

‘’Pa zašto onda jednostavno ne ošišaš moju kosu?’', rekla je Diana bez oklijevanja prema McKnightovim riječima koji je princezu potom i ošišao na kratko, a ona se nikada nije osvrtala. 

Lady Di u povijest se upisala kao ikona stila što se ne odnosi samo na njezine odjevne kombinacije već i na frizuru. Njezina kraća kosa koju je tada prilagođavala trendovima i danas je inspiracija mnogima

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0