Beauty

Stalno ti se masti kosa? Možda radiš ovih 8 pogrešaka

Kupuješ posebne proizvode i često pereš kosu, ali svejedno, ona se uvijek tako brzo masati? Moguće je da radiš jednu (ili više) od ovih 8 pogrešaka

Masna kosa nikad ne izgleda lijepo i zato ulažeš jako puno truda u njegu, ali svejedno nema nekih rezultata? Provjeri radiš li nešto od ovoga: 

Pogreška 1: Prečesto pereš kosu.

Treba pronaći pravu mjeru – ni prečesto, a ni prerijetko. Ako prečesto pereš kosu, stalno uklanjaš masnoće s tjemena, a ono će reagirati tako da ih počne proizvoditi još više. Pokušaj svesti pranje kose na najviše dvaput tjedno.

Pogreška 2: Nanosiš premalo šampona. 

Zbog ovoga bi tvoa kosa mogla postajati masnija i masnija. Ulje i odumre stanice kože tada se talože na vlasištu i otežavaju kosu.   

Pogreška 3: Pogrešno nanosiš regenerator.
Da bi kosu održavala lijepom i njegovanom, treba ti regenerator, ali pazi koliko ga i kako nanosiš. Ako ga stavljaš na vlasište, to će ga zamastiti pa zato nakon pranja kose regenerator nanesi samo od sredine kose do vrhova.

 | Autor: Instagram Instagram

Pogreška 4: Ispireš kosu jako vrućom vodom.  

To jako isušuje vlasište – koje zatim izlučuje još više masnoće da ublaži tu suhoću i eto te u začaranom krugu. Peri kosu toplom vodom, a posljednju minutu ispiranja koristi hladnu vodu što će zatvoriti folikule.

Pogreška 5: Koristiš preteške proizvode za stiliziranje

Voskovi, kreme i ulja za kosu mogu je zamastiti. Ako ti se kosa brzo masti, potraži proizvode s formulama posebno stvorenima za masnu kosu.

Pogreška 6: Svaki dan peglaš kosu

Ovo može dovesti do toga da tvoja kosa izgleda još masnije. A uz to, ispeglana kosa leži uz glavu i dolazi više u kontakt s licem i tako izgleda masnija. Prorijedi peglanje i pronađi neku ležerniju frizuru koja ti pristaje.  

 | Autor: Instagram Instagram

Pogreška 7: Svoj frizerski alat ne održavaš čistim

Četke, češalj, figaro, pegla za kosu…Sve ovo, ako je prljavo, može ostaviti traga na tvom vlasištu i kosi jer se prljavština prenosi. Često peri četke i češljeve u šamponu i čisti svoje električne uređaje vlažnom krpom. 

Pogreška 8: Prečesto koristiš suhi šampon

Koliko god šamponi za suho pranje bili praktični, oni nisu namijenjeni za svakodnevno korištenje jer se mogu taložiti na tjemenu. 

 

Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mija

    da uvjek posla kosom zato je najradije sisam imam masnu i jako suhu sve sam to pokusala sad je nekako dobro i manje peglam
  • lorena41

    Zaradivao sam od $ 28,000 do $ 350,000 mjesecno k0ji rade kod kuce na racunalu kod kuce. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu placu ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com