Beauty
1/21

Šljokice - must have na noktima

Prosinac je vrijeme kada si dozvolimo malo više glamura, a ponekad čak i kiča, a vrhunac doživljava proslavom Božića i novogodišnjim dočekom. Kako bi vaša manikura bila uspješna, Dunja Franulović iz Bella Vita studija otkrila nam je tajne blagdanske manikure.

Šljokice, naljepnice za nokte, uzorci napravljeni pečatima ili finim kistovima – uistinu je teško odabrati samo jednu. Nail art već dugo godina inspirira manikerke diljem svijeta, a zvijezde ga jednostavno obožavaju. Na svu sreću, nail art je lako prilagodljiv svakom ukusu i ne mora nužno biti opterećen brojnim detaljima. Nekoliko jednostavnih poteza lakom za ukrašavanje također može pomoći da zablistate.

"U prosincu se najviše traži crvena boja laka za nokte. Osim što je to klasičan odabir koji je uvijek u modi, crveni lak pristaje uz sve kombinacije, može ga nositi većina žena, a kažu i da je u silvestarskoj noći dobro imati nešto crveno", kaže Dunja Franulović iz Bella Vite.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Dunja ističe kako su gelirani nokti još uvijek visoko na listi najpopularnijih, a upravo oni su najbolji za aplikaciju ukrasa. Naime, svaki lak koji se 'peče' u UV lampi pruža veću trajnost i čvrstoću.

"Ako radite običnu manikuru i stavite neki dijamantić, velika je šansa da će on otpasti, ali bez brige. Isto će se dogoditi ako to napravim i ja. Razlika je upravo u otpornim gel lakovima za koje se aplikacije bolje primaju i jednostavno traje dulje", poručila je Dunja i dodala kako su uz crveni lak, tražene srebrne i zlatne šljokice.

Točkasta manikura Katy Perry

Ako šljokice i kamenčići nisu vaš stil, ugledajte se na Katy Perry. Ova pjevačica, poznata po raskošnim manikurama, ponekad bira i jednostavnije, ali jednako efektne kombinacije na noktima. Točkasta manikura prekrasan je način da istaknete svoje nokte, a istovremeno ne djelujete kičasto.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Za ove točkice trebat će vam obični crni i bijeli lak koji su dobro pigmentirani i dobro pokrivaju. Možete koristiti i posebne lakove za nail art koji su gušće teksture. Nakon crnog laka, pomoću posebnog pečata otisnite uzorak bijelim lakom. Ako vam je i to previše, otisnite uzorak samo na jedan nokat.

 | Autor:

Kesha voli glamurozno

Pop zvijezda Kesha voli pretjerivati u svemu: ekstravagantne kombinacije, pastelni pramenovi na kosi, make up koji izgleda kao da je iz SF filma – ništa od toga joj nije nepoznato. I njeni nokti su često ekstravagantni pa i na granici dobrog ukusa.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Njena crno-srebrna manikura sve je samo ne obična. Svaki nokat ima svoj vlastiti ukras – šljokice, kamenčiće, oboje ili pak samo lak. Pošto je ova manikura poprilično raskošna, uvijek možete odabrati samo jedan detalj s nje i njime ukrasiti svoje nokte.

 | Autor:

Decentni ukrasi Lily Collins

Francuska manikura, iako već viđena, može dobiti novi izgled ako postupite poput Lily Collins. Ova mlada glumica poznata je po uvijek besprijekornom make upu pa ni njeni nokti ne odskaču od savršenstva.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Umjesto klasičnih bijelih vrhova koji su zaštitni znak francuske manikure, Lily nosi zlatne vrhove na nude laku. Kako bi razbila monotoniju, jedan nokat je dodatno ukrašen vertikalnom prugom i dijamantićima koji su u istoj boji kao i lak. Jednostavna i glamurozna, ovakva manikura može proći i na radnom mjestu.

 | Autor:

Zlatni sjaj Miley Cyrus

Iako su modni odabiri ove pjevačice u zadnje vrijeme upitni, manikura joj je i dalje u trendu. Za ovakvu vrstu ukrašavanja noktiju treba malo vještine i strpljenja, a ona je savršen modni detalj koji će podići vašu odjevnu kombinaciju.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Možete odabrati zlatni lak sa šljokicama koji trebate nanijeti tapkajući kako bi se što više šljokica uhvatilo za ploču nokta ili pak korištenje zlatnih konfeta i kristalića za nokte. I dok prva manikura nije mnogo kompliciranija od običnog lakiranja noktiju, druga traži malo vještine i preciznosti te obvezno nanošenje nadlaka.

 | Autor:

Diskretni ukrasi Anne Hathaway

Anne Hathaway poznata je po dobro promišljenim modnim kombinacijama, a i njena manikura je takva: primjetna, ali ne i pretjerana. U duhu zime, nalakirajte kreč bijeli lak koji, ako je na kratkim noktima, uopće ne mora biti znak neukusa.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Kreč bijele nokte koji podsjećaju na snijeg ukrasite neki diskretnim detaljem. To može biti otisak pečata za nokte ili pak naljepnica za nokte. U oba slučaja potrebno je nanijeti nadlak, a imajte na umu da će crni lak ostaviti najljepši trag na bijeloj podlozi.

 | Autor:

Više o lakovima saznajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0