Beauty 1894 prikaza 15. srpnja 2019.

Šiljata, ravna, kosa: znaš li koja pinceta za što zapravo služi

Thinkstock.

  • Postoje pincete raznih oblika, znaš li za što su prikladna ova 4 najčešća?
  • Rukovanje šiljatom pincetom zahtijeva vještinu, ali ona će te jedina riješiti uraslih dlačica
  • Zašto je kosa pinceta bolja za donji rub obrva, a ravna za gornji?

Još do prije koje godine imale smo tu jednu jedinu pincetu za dosadne dlačice na licu, a eventualno još jednu za vađenje špranje ili krpelja iz kože. No danas, kad smo pomalo opsjednute obrvama i posvećujemo im puno pažnje... U 5 koraka do savršenih obrva svakako je i oblikovanje pincetom pa su se tako u našim kupaonicama odjednom našle pincete raznih oblika. Međutim, koji oblik pincete zapravo trebamo za što? 

Šiljata pinceta 

Izgleda pomalo opasno, a i može biti ako nisi vješta u rukovanju pincetom i/ili nemaš mirnu ruku. No ako imaš i znaš što radiš, ovo je idealan alat koji će ti pomoći da "uloviš" i iščupač i najkraći i najtanju dlačicu. Ova je pinceta idealna i za čupanje uraslih dlačica, a i vađenje raznih špranja iz kože. Ako ti je opsesija kućni nail-art, pomoći će ti da na nokat savršeno precizno staviš sitne kristale i druge ukrase.

Još jedan plus: šiljasta pinceta idealna je za stavljanje i namještanje umjetnih trepavica. Također, njome se precizno mogu iščupati neposlušne, predugačke dlačice ili bilo koja koja smeta na trepavicama. Naravno, umjetna.

 | Autor: Amazon Amazon

Kosa pinceta 

Ona je klasik među pincetama. S njom možeš savršeno definirati donju konturu obrva. Prirodni rub ćeš lako oblikovati jer ravni rub može primiti više dlačica odjednom, dok onaj šilati vrh služi za preciznije čupkanje. Ovaj tip pincete možeš čak koristiti i za stavljanje lažnih trepavica. 

Ravna pinceta 

Ravna pinceta se uglavnom ne preporuča za oblikovanje obrva zato što će odjednom zagrabiti previše dlačica i nejednako počupati obrve. No ono što je negdje mana, drugdje je prednost. Dakle, na mjestima gdje treba počupati što više dlačica odjednom (na primjer na području između obrva, na bikini zoni...) ravna pinceta je zakon. Idealna je tako za druge dlačice na licu ili pak gornji rub obrva. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Pinceta vrha koji je pod kutom

Za razliku od drugih pinceta čija dva kraka su ravna na ovoj pinceti imaju određeni kut pod kojim se spajaju. Tako nastali razmak između krakova pincete omogućava nam da bolje vidimo koje smo dlake uhvatili što je posebno korisno ako čupkaš dlake s teško dostupnog područja kao što je ono uz bikini liniju ili dlačice koje je teško vidjeti, kratke ili svijetle. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Savjet više 

Prije čupanja obrva stavi pincetu u zamrzivač. Hladan materijal umiruje, odnosno manje iritira kožu. Osim toga, stručnjaci savjetuju da čupaš obrve navečer nakon tuširanja. Tada su pore otvorene, a koža ima cijelu noć da se oporavi. 


Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Komentari 0