Beauty

Sigurno si probala masku, no znaš li kako još jaja pomažu protiv ispadanja kose?

  • Zdrava i uravnotežena prehrana ne utječe tek na zdrave kosti, nego i na lijepu kožu i kosu. Otkrit ćemo ti što jaja imaju s time…
  • Maska za kosu od jaja sigurno može pomoći ljepšoj kosi, no da bi spriječila ispadanje, trebala bi ih češće jesti  

Na tvojoj četki za kosu nakon češljanja ostaje znatno više kose nego prije, a rep ti nije više toliko bujan kao nekada? Moguće je da ti opada kosa. Ali, nemoj odmah paničariti – prije nego kreneš u nabavu skupih seruma ili tko zna kakvih sve kemijskih preparata, pokušaj s malom korekcijom prehrane. 

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

 

Svakog dana jedno jaje kosi snagu za rast daje 

Kosa se uglavnom sastoji od bjelančevina te zbog toga treba stalni unos bjelančevina. Pošto su jaja puna biotina i drugih B-vitamina, pravo su čudotvorno sredstvo za zdravu kosu. Elementi u tragovima koje sadrži jaje – poput cinka i željeza – također potiču rast kose. 

Jaja: prirodno sredstvo protiv ispadanja kose 

Dakle, ako želiš napraviti nešto dobro za svoju kosu te pospješiti rast, svaki dan bi trebala pojesti jedno do dva jaja (zajedno sa žumancem). Svejedno jesu li kuhana, na oko ili kajganu. 

Kura za kosu od jaja 

I vanjski „tretman“ s jajima je dobar za kosu. Jednom tjedno napravi sljedeću kuru: umasiraj dva do tri žumanca u kosu i ostavi da djeluje oko 15 minuta. Potom operi kosu kao i obično. Ova kura će fino omekšati kosu i potaknuti rast. 

Oprez: ako ispadanje kose ne prestane i počinju se pojavljivati ogoljela mjesta na vlasištu, obavezno potraži pomoć liječnika. 

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0