Beauty

Sedam koraka do savršenog poslovnog make up-a

Ne trebaju svi znati da ste imali naporan radni dan, a uz ove make up trikove to nitko neće ni pomisliti

Kako biti i ostati lijepo našminkan tijekom cijelog radnog dana? I dok prije izlaska iz kuće izgledamo tip-top, sati provedeni na poslu polako "uništavaju" besprijekoran izgled, no to ne mora nužno biti tako. Uz ovih sedam trikova vaš make up će biti postojan sve dok ne dođete doma:

1. TEKUĆI PUDER
Prije sjenila i rumenila, na lice nanesite tekući puder, ali ne bilo kakav. Bitna je njegova nijansa, ali i sastav. Naime, ako imate masnu kožu, odaberite puder bez ulja. Važno je i prije tekućeg pudera nanijeti hidratantnu kremu. Hidratantna krema i tekući puder pomoći će da sjenilo i rumenilo na vašem licu bude postojanije.

 | Autor: Getty Images Getty Images

2. KOREKTOR
Podočnjake, ispucale kapilare i druge nepravilnosti na koži prekrijte korektorom. Važno ga je dobro utapkati dok se njegova nijansa ne ujednači s podlogom, kao i ne pretjerati s količinom, jer ćete postići suprotan efekt.

3. OLOVKA ZA OČI I USNE
Olovka za oči i olovka za usne pomaže postojanosti ruža za usne i sjenilo. Prije stavljanja sjenila kapke bi bilo dobro premazati olovkom za oči, bež ili boje kože. Ona poput ljepila drži sjenilo u prahu. Olovkom za usne možete obojiti cijele usne, nakon čega možete nanijeti i tanak sloj sjajila za usne.

4. RUMENILO
Da biste izgledali svježije, pogotovo u uredima s malo dnevnog svjetla, nakon pudera i korektora na obraze stavite i rumenilo, i to ružičasto ili boje marelice.

5. PUDER U PRAHU
Sljedeći korak je puder u prahu koji fiksira make up koji ste dosad nanijeli. Nanosi se velikom četkom, a posebno pazite na T-zonu.

6. SJENILO
Za radni dan najbolje su neutralne boje sjenila, pogotovo svijetlosiva i svijetlosmeđa koje pod jakim umjetnim svjetlom odlično ističu oči.

 | Autor: Danijel Berković Danijel Berković

7.RUŽ ZA USNE
Za kraj - ruž za usne. Preporuča se korištenje kvalitetnih dugotrajnih ruževa. Žarke ruževe treba nanositi pomoću četkice, a nakon klasičnog ruža na usne prislonite papirnatu maramicu, zatim četkom preko maramice nanesite malo pudera u prahu pa uklonite maramicu. I mirni ste sljedećih osam sati.

Photo: Getty Images

Komentari 0