Beauty
dewy lool

Savršena koža bez pudera? Uz ove proizvode lice će ti zablistati!

  • Zdrava i blistava koža najljepša su kombinacija
  • Uz pravilnu njegu i dobre proizvode, nema više potrebe za stalnim nadograđivanjem pudera
  • Donosimo ti korake za svaki dio lica s kojima ćeš doslovno zablistati

Sjajna koža i popularan „dewy look“ ujedno znače i minimalno korištenje šminke. Naravno, kada je potrebno, prikrit ćeš nedostatke pomoću korektora i pudera, ali uz ispravnu njegu lica i proizvode koji će ti nahraniti kožu i učiniti je naprosto prekrasnom, ubrzo ćeš bez problema moći zablistati i bez pomoći šminke.

A kako je moguće postići savršen ten bez pomoći pudera? Nije stvar samo u njegovanju kože lica, već i očiju i usana. Pa krenimo redom!

Iskoristi moć maske za podočnjake

Neprospavana noć, stres, iscrpljenost, sve to ostavlja tragova na našoj koži, a najčešće su vidljivi na našim podočnjacima. Ako se boriš s vrećicama ispod očiju, imaš osjećaj da si stalno natečena kao da si plakala i nikako da se riješiš podočnjaka, u spas stižu gel maske za područje oko očiju. U sebi najčešće sadrže prirodne sastojke koji na najbolji način smiruju otečenost i paralelno rashlađuju ovaj nježni dio lice, čime se smanjuju podočnjaci. Odličan trik je držati ih u hladnjaku kako bi im efekt bio brži, a možeš ih koristiti jednako ujutro kao i u večernjoj rutini.

Kako pripremiti kožu za ljeto? Evo što savjetuju dermatolozi

maske za područje oko očiju | Autor: Apivita, Eveline Cosmetics, Garnier Apivita, Eveline Cosmetics, Garnier S lijeva na desno: Apivita Express Beauty Ginkgo Biloba (24,30 kn); Eveline Cosmetics Gold Illuminating Compress (16,87 kn); Garnier Skin Naturals Moisture+ Fresh Look (20,00 kn)

Posvijetli kožu serumima

Nanošenje šminke bez podloge zvuči sjajno, ali što ako te muči hiperpigmentacija? Mrljice koje najčešće uzrokuje sunčevo zračenje mogu se smanjiti korištenjem zaštitnog faktora i uz, naravno, manje sunčanja, ali nastale hiperpigmentacijske mrlje se također mogu ukloniti. Tada u spas dolaze serumi za izravno rješavanje problema hiperpigmentacije. Serumi će pomoći u tome da postojeće pigmentacijske mrlje postanu što manje vidljive, a njihovom redovitom upotrebom reguliraš proizvodnju melanina koji sprečava pojavu novih pigmentacijskih mrlja. Ako budeš dosljedna u njihovom korištenju, uskoro ti neće trebati puder za sakrivanje neželjenih smeđih flekica.

serumi za hiperpigmentaciju | Autor: Nivea, La Roche-Posay, Olival Nivea, La Roche-Posay, Olival S lijeva na desno: Nivea Cellular Luminous 630 (229,90 kn); La Roche-Posay Pigmentclar (216,00 kn) i Olival vitaminski serum RA (179,90 kn)

Pruži sjaj licu pomoću kreme

Najvažnija stavka kod dobre kože je kvalitetna krema. Ona ima više uloga, dubinski hrani kožu, održava je blistavom te je istovremeno njeguje. Stoga biraj kremu koja će hidratizirati lice, posebice za ljetnih dana i visokih temperatura. Uz hidrataciju, krema neće ostaviti neželjeni finiš kada se koža zna „rulati“, već ćeš postići pravi toliko željeni dewy look.

hidratantna krema | Autor: CeraVe, Skintegra CeraVe, Skintegra S lijeva na desno: CeraVe Moisturizers (98,00 kn), Skintegra Tria Light (159,00 kn)

 

Njeguj usne i noću

Usne ne moraju biti ispucane samo zimi, već i ljeti zbog nedovoljnog unosa tekućina na koji svi povremeno zaboravimo. Najbolji trik za prekrasne i pune usne je nanijeti izdašniji sloj proizvoda na usne prije odlaska na spavanje. Tako si sigurna da će se usne nahraniti i hidratizirati, ali to ne znači da i preko dana ne trebaš nanijeti proizvod. Dapače, a brojni melemi i balzami se s lakoćom nanose i preko ruževa.

njega usana | Autor: Melem, Bioderma, Vaseline Melem, Bioderma, Vaseline S lijeva na desno: Melem u stiku – avokado (24,90 kn); Bioderma Atoderm Lip Stick (20,65 kn); Vaseline Lip Therapy (8,30 kn)

Naglasi oči kremom za područje oko očiju

Manje vidljivi podočnjaci i dubinski nahranjena koža znače i konačan korak – naglašavanje očiju. Kreme za područje oko očiju od velike su važnosti jer je ovaj dio lica posebno nježan i osjetljiv. Zato kod nanošenja kreme budi nježna i umjesto trljanja, kremu lagano utapkaj u kožu jagodicama prstiju. Područje oko očiju će biti mekano, bez sitnih borica i učiniti da tvoj pogled bude svjež i prirodno naglašen.

njega područja oko očiju | Autor: Ziaja, Vichy, Uriage Ziaja, Vichy, Uriage S lijeva na desno: Ziaja Yego Sensitiv (42,00 kn); Vichy Liftactiv Supreme (177,00 kn); Uriage Eau Thermale Water Eye Contour Cream (83,25 kn)

 

Uz svakodnevnu njegu i pažnju posvećenoj koži lica, vrlo brzo ćeš vidjeti rezultate te zasjati s prekrasnom i čistom kožom. Puder je super za SOS situacije, ali izgled zdrave i prirodno sjajne kože ništa ne može zamijeniti, zar ne?

Photo: Instagram@ katiegalliher

Komentari 0