Beauty

Savršen ten bez pudera? Da, i to je moguće

Koliko god obožavali tekuće pudere jer nam pomažu prekriti sve mane, oni sami uzrokuju pojavu prištića, mitesera...

Iako obožavamo beauty preparate – rado bismo preskočili nanošenje pudera svaki dan. Ipak, znamo da je besprijekoran ten temelj dobrog make-upa pa smo pokušali pronaći sve načine i metode kako bismo se oslobodili sloja šminke na licu, a ipak imali lijep ten. Evo koju rutinu morate priuštiti svojoj koži da bi vam kroz koji tjedan izgledala kao da uvijek imate puder na licu.

Koristite kiseline

Kad nam koža izgleda beživotno i umorno, najčešće su razlog za to nakupljene odumrle stanice kože, što znači da je vrijeme za dobar piling. Stanice naše kože se prirodno obnavljaju svakih 28 dana, ali kako starimo, ovo razdoblje obnove se produljuje, što znači da svojoj koži morate pomoći pilingom. Dermatolozi preporučuju pilinge s kiselinama, primjerice glikolnom ili mliječnom, jer će one odmah popraviti izgled vaših pora i dati vam svježinu licu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Masirajte lice

Ako ste ikad bili na masaži lica, znate da ona daje trenutni lifting, i taj efekt ne traje dugo. Zato bi bilo dobro da sami naučite neku masažnu tehniku (npr., uguglajte Zogan ili Gankin masaža) i sami izmasirajte svoje lice nekoliko puta tjedno. Masaža može pomladiti kožu lica, jer poboljšava cirkulaciju na površini kože i nakon nje ćete odmah izgledati osvježeno.

Priuštite si dozu vitamina C

Ovaj vitamin poznat je po tome da odmah daje sjaj licu, ali kad se koristi dulje vrijeme, on ima sposobnost uklanjanja pigmentacijskih mrlja, pomaže stvaranju kolagena, čini vaše lice blistavijim i zaglađuje borice. Zato se isplati uložiti u jedan dobar serum koji ćete redovito koristiti (iako su prilično skupi, utješite se da nećete više trošiti na pudere, korektore i da ćete koristiti manje preparata za uklanjanje šminke).

Photo: Getty Images

Komentari 0