Beauty 04. ožujka 2013.

Savršen make up za vaše vjenčanje

Thinkstock.
1/7

Make up je jedan od najvažnijih elemenata u stylingu svake mladenke. On je "točka na i" koja često zadaje glavobolju mladenkama diljem svijeta. Vizažistica, Sanja Agić, jedna od najpopularnijih vizažistica u Hrvatskoj, otkrila nam je na što obratiti pažnju prilikom odabira make upa za najvažniji dan.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Sivi smokey, crveni ruž ili možda nude look? Koji god make up za svoje vjenčanje odaberete, naš je savjet da za njegovu finalnu izvedbu odaberete kvalitetnog vizažista. Cijene šminkanja mladenki se kreću od 300 do 700 kn, a većina vizažista nudi i posebne pakete šminkanja za mladenku, kumu i ostale važne gošće. Međutim, čak i angažiranje vizažista ima svoje zamke:

Savjeti i trendovi

"Nikome ne preporučujem da se šminka sam za vlastito vjenčanje. Žene najviše griješe kada žele biti potpuno drugačije no inače i izlaze iz okvira "svog ja" na taj bitan dan. Druga greška je da žele biti našminkane isto kao i svaki dan. Tada im se trudim objasniti da na taj dan ipak nose svečanu večernju haljinu ili vjenčanicu te da bi se trebale malo više našminkati. Profesionalan make up istovremeno može biti nježan i glamurozan", objasnila je Sanja.

Jedna od glavnih predrasuda vezanih uz make up na vjenčanjima je da puder zbog fotografiranja mora biti tamniji. Sanja kaže da je to pogrešan pristup:

"Tekući puder nikako ne bi smio biti tamniji od boje kože. Mora biti u istoj nijansi ili čak nijansu svjetliji kako bi puderom u prahu ili kamenu mogli lakše sjenčati lice. Ponekad se dogodi da je ženama tijelo, posebice vrat, ruke i dekolte, u tamnijoj nijansi. Tada se puder prilagođava boji vrata."

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Trendovi u vjenčanjima prate ostale trendove iz modne i beauty industrije. Tako i make up polako izgleda drugačije nego prije desetak godina. Sanja ističe kako se sve više vide odvažne mladenke koje vole različite boje na svojim usnama. Žive i jarke boje istiskuju nude nijanse koje su nekada bile veoma popularne.

"Ove godine su jako trendi žive boje poput pink, crvene, plave i žute. Nosimo ih na očima i usnama, ali, koliko god osobno voljela hrabrost u make upu, njima je ipak mjesto u svakodnevnom make upu kada nam je odjeća raznolikija. Kada se radi o bijeloj večernjoj haljini, smatram da bi nastao "cirkus" ako bi se koristile takve boje. Iako i "cirkus" može biti dio osobnosti, većini žena ipak ne bi preporučila takve boje", kaže simpatična vizažistica.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Što ako se ne šminkate?

Iako kozmetička industrija cvate, velik broj žena se ne šminka svakodnevno i kada se nađe u situaciji da se mora našminkati ne zna otkuda krenuti. Sanja savjetuje da se u tom slučaju psihički pripremite da ćete nakon šminkanja izgledati sasvim drugačije:

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

"Ženama se trudim objasniti da će make up na njihovom licu u tom slučaju biti najnježniji mogući. Čak i u tom slučaju, često misle kako imaju previše šminke jer nisu navikle imati na licu išta osim kreme. Velika je razlika između lica bez make upa i lica s profesionalnim make upom. Kada vizažist napravi tzv. "no make up look", on samo izgleda nježno i kao da nema šminke, ali se zapravo radi o vještom sjenčanju i ujednačavanju lica kako biste izgledali prirodno dobro. Savjetujem ženama i da daju priliku vizažistima da kroz razgovor saznaju kakve su njihove navike, pogledaju odabranu haljinu, cipele i nakit te dozvole vizažistu da odstupi od njihovog svakodnevnog make upa."

Više o tome kako organizirati vjenčanje sa stilom pročitajte ovdje...

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0