Beauty

Savladaš li ova 3 poteza s maskarom, ekstenzije trepavica ti neće trebati

  • Ako želimo da su neke dlake na našem tijelu gušće, duže, tamnije, jače, onda su to trepavice
  • Mnoge žene zbog toga posežu za ekstenzijama trepavica, no one koštaju i moraš ih obnavljati
  • Naučiš li ova tri trika ljudi će se čuditi "Zar su ovo stvarno tvoje prirodne trepavice?"
Možda vas zanima Testirala sam novi MAC ruž - saznaj kako mi se svidio Rubrika Beauty Beauty

Naravno da svi želimo gušće, duže, deblje trepavice to su valjda jedime dlake na tijelu za koje bismo željeli da rastu kao lude. čak nam i kosa koja prebrzo raste ide na živce jer češće moramo frizeru. Lijepe i zavodljive trepavice možeš dobiti u kozmetičkom salono, ovo je svakako doba ekstenzija, svaka druga djevojka ih ima. No što ako ne želiš plaćati i održavati ekstenzije. Ili ako ti je jednostavno odbojna pomisao na umjetne dlake ljepilom naljepljene na tvoje oko? Uz ova tri poteza maskarom možeš dobiti punije, bujne trepavice. 

1. Koristi dvije različite maskare

Koji puta jedna maskara nije dovoljna da postigneš željeni efekt. No "mješavina" maskara je sasvim druga priča. Temeljna maskara neka bude laganije teksture i ona je obaviti prvi dio posla: dobro razdvojiti trepavice i lagano ih uviti. Na to dodaj drugu maskaru, gušće teksture koja će trepavicama dati volumen. Postoje i primeri za maskare koji imaju istu svrhu poput podloge za makeup. Prvo se nanese sloj primera na trepavice pa zatim maskara. Na taj način možeš stvoriti vrlo dramatičan izgled i stvarno upečatljive trepavice.

2. Pravi pokret

Dok nanosiš maskarau iskoristi ovaj trik da ih što više uviješ prema gore jer će tako trepavice izgledati duže i punije. Dakle, prvo maskaru nanesi na dio trepavica uz kapak, lagano pomičući lijevo-desno četkicu. Tako će se maskara savršeno rasporediti a u isto vrijeme razdvojiti svaku pojedinu trepavicu. Nakon toga povuci uobičajenim pokretom maskaru prema vrhovima trepavica. Naravno, velika je pomoć i uvijač za trepavice.

Možda vas zanima Ovom osobinom možeš muškarca ohladiti ili zapaliti u sekundi, a da toga možda uopće nisi svjesna Rubrika Life&style Life&style

3. Obostrani makeup

Također, pretpostavljamo da maskaru uvijek nanosiš samo na donju stranu trepavica? Iskušaj onda ovo. Za efekt gustoće prekrij trepavice maskarom i s donje strane (kao i uvijek), ali i s gornje strane. Da bi uspjela izvesti ovaj potonji potez moraš zažmiriti na oko koje šminkaš, a zatim potegnuti četkicom od korijena prepavice prema dolje. Pametno je staviti papirnatu maramicu ispod oka da ne razmrljaš poju po koži.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0