Beauty

Šamponi za suho pranje kose dobili su novi oblik, dolaze u prahu koji je jednostavniji za nanošenje

Ako si jedna od "sretnica" čija se kosa brzo masti, znaj da nisi sama. Kada god vidimo neki trik za masnu kosu, odlučimo ga isprobati, no nažalost rezultati često nisu onakvi kakvima se nadamo. Ipak, jedan od naših najboljih prijatelja na tom putovanju su svakako šamponi za suho pranje koji nam dodaju taj još jedan dan bez pranja kose. Šamponi za suho pranje uvijek dolaze u spreju, ali sad se na tržištu pojavio drukčiji proizvod.

 | Autor: Instagram @bridgetbragerhair Instagram @bridgetbragerhair Foto: Instagram @bridgetbragerhair

Nekada davno problem masne kose znali smo rješavati uz pomoć pudera za bebe koji smo nanosili na vlasište, a u slučaju masne kože čak i na lice. Ipak, baby puder na kosi je ostavljao bijeli talog što baš nije izgledalo lijepo. Zatim su izmišljeni šamponi za suho pranje u spreju i nanošenje je postalo mnogo jednostavnije, no sada su na scenu stupili šamponi za suho pranje u obliku praha i prema iskustvima korisnika odlično obavljaju posao.

Možda vas zanima Najbolji šamponi za obojenu kosu - garantiraju njegovanu, glatku kosu i postojanu boju Rubrika Beauty Beauty

Šamponi za suho pranje po mnogima su bolji od onih u spreju zbog mogućnosti preciznijeg nanošenja. Koliko god jednostavno može biti nanijeti šampon u spreju, njegove se čestice naširoko rasprše i završe i tamo gdje ne želimo, dok ovako proizvod možemo nanijeti točno gdje želimo. Nanose se baš kao baby puder nekada, djeluje u roku nekoliko sekundi, a prednost je što može pomoći i s volumenom jer vlasima daju teksturu. Nanosi se direktno iz bočice i umasira u vlasište - pri čemu frizura dobije i volumen i svježinu.

 | Autor: Instagram @hungvanngo Instagram @hungvanngo

Šamponi u prahu su prirodnija metoda upijanja ulja s kose, a najčešće u sebi imaju sastojke poput kukuruznog škroba, rižinog škroba i/ili škroba tapioke. Ovo su isti sastojci koji se nalaze u šamponima za suho pranje u spreju, ali u sebi nemaju potisnute plinove i samim time su bolji i za okoliš. 

Šamponi za suho pranje u prahu - 7 pouzdanih brendova

Foto: Pr, Refresh Powder™, šampon za kosu u prahu (25,95 eura) | Autor: Foto: Pr, Refresh Powder™, šampon za kosu u prahu (25,95 eura) Foto: Pr, Oribe, šampon za kosu u prahu (52 eura) | Autor: Foto: Pr, Oribe, šampon za kosu u prahu (52 eura) Foto: Pr, Aveda, šampon za kosu u prahu (24,99 eura) | Autor: Foto: Pr, Aveda, šampon za kosu u prahu (24,99 eura) Foto: Pr, feschi, save the day  (13,95 eura) | Autor: Foto: Pr, feschi, save the day (13,95 eura) Foto: Pr, Lowengrip, šampon za suho pranje  (10,95 eura) | Autor: Foto: Pr, Lowengrip, šampon za suho pranje (10,95 eura)

Foto: Pr, maria nila, šampon za suho pranje (14,70 eura) | Autor: Foto: Pr, maria nila, šampon za suho pranje (14,70 eura) Foto: Pr, Acure, šampon za suho pranje (10,16 eura) | Autor: Foto: Pr, Acure, šampon za suho pranje (10,16 eura) Foto: Pr, Crown Affair, šampon za suho pranje (14,95 eura) | Autor: Foto: Pr, Crown Affair, šampon za suho pranje (14,95 eura)

Photo: Instagram @marianna_hewitt

Komentari 0