Beauty

Ružičasti ruž - idealan za svaku prigodu

Pošto je sezona dodjela filmskih nagrada u punom jeku, morali ste primijetiti jedan trend na crvenom tepihu: ruž u prljavoružičastoj nijansi.

Ova boja bila je popularna devedesetih, a sada polako zamjenjuje neonske ružičaste nijanse kakve smo voljeli proteklih sezona. Nova hit nijansa je prljavoružičasta ili boja sljeza, odnosno nijansa koja varira između svijetlo ljubičaste, smeđe i ružičaste. Pošto dolazi u mnogo tonova, ova boja pristaje gotovo svima, a djeluje profinjeno i elegantno te nenametljivo.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Prljavoružičaste nijanse mogu biti klasične i krem ili pak sedefaste, ali u tom slučaju su namijenjene isključivo hrabrim i mladim djevojkama pošto je ovakve sedefaste ruževe izrazito teško nositi, a i ističu bore oko usana. Ovakvu nijansu možete nositi od jutra do večeri: najprije sa smeđim tušem, a kasnije s brončanim smokey lookom. Prednost ovakvih nijansi je i što ih možete nanositi bez obzira na to gdje se nalazili, jer se stapa s prirodnom bojom usana i ne zahtijeva ocrtavanje olovkom.

Želite li svom prirodnom looku dati malo boje, ovaj ruž je idealan za vas. Lijepo se nadopunjuje i s monokromatskim lookom – s njim lako možete kombinirati čak i čokoladne, zlatne ili ružičaste nijanse, koje će i dalje izgledati skladno i profinjeno.

 | Autor:

Tzv. mauve nijanse pristaju svim bojama kože i svim tipovima žena, pa ju tako jednako dobro nose latino diva Sofia Vergara, ali i aristokratski blijeda Evan Rachel Wood. Tajna se krije u dobrom odabiru nijanse: hladnim plavušama će mnogo bolje pristajati boje koje vuku na ljubičasto, dok će djevojke toplije boje kose i tamnije puti blistati s ružem koji ima malo smeđeg pigmenta.

Više o ružičastim ruževima saznajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0