Beauty
1/14

Punđe: hit frizure za vjenčanje

Većina mladenki će svoje kreacije odabrati prema vlastitom ukusu, make up prema navikama, a boju vjenčanja prema omiljenoj boji. Međutim, odabir frizure među šarolikim trendovima koji vladaju je iznimno težak zadatak. Kako odabrati idealnu vjenčanu frizuru savjetovala je master stilistica iz Trilaba Dajana Brlić.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Pri odabiru frizure morate znati da ćete biti u centru pažnje. Upravo zato b frizura trebala biti stvorena baš za vas, da pristaje vašoj haljini i stilu, obliku lica. Ona mora biti elegantna i postojana te vas ne smije sputavati", otkriva Dajana.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ova master stilistica i edukatorica kao najpopularniju i najpoželjniju, ali i najpraktičniju frizuru za svadbu izdvaja punđu tj. podignutu kosu:

"Bilo da se radi o glatkoj i zalizanoj ili spuštenoj i ležernijoj punđi, s podignutom kosom teško možete pogriješiti. U zadnje vrijeme su vrlo moderne opuštenije punđe koje djeluju prirodno i vrlo romantično. Ove sezone moderne su i klasične punđe s pokojim dodatkom" , kaže Dajana dodavši kako se zadnjih godina nosi i kombinacija kovrči i pletenica koje daju poseban šarm. Za zdravu i dugu kosu dobra opcija je raspuštena ili polupodignuta kosa.

 | Autor: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL; Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL; Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL

Kakav ukras uz kakvu frizuru?

Većina mladenki svoju kosu ne ukrašava samo frizurom nego i raznim ukrasima kao što su veo, tijara, trake i kopče. One bi trebale biti u skladu s vjenčanicom i osobnim stilom svake mladenke. Nakit u kosi mora izgledati elegantno i decentno, a nipošto kičasto i nametljivo.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

"Nakit u kosi ne smije zasjeniti frizuru ili odvući fokus s haljine. Poveće ukosnice ili štras odlično pristaju uz punđe. Osim što lijepo izgledaju, funkcionalne su i upravo zato odlične za opuštenije punđe gdje mogu spojiti određene dijelove i učvrstiti čitavu frizuru i to vrlo decentno. Za ljubiteljice tijari također predlažem da pripaze. Nekada je manje više i to vrijedi i kada ste mladenka. Dakle, tijara da, ali ne glomazna ili prenakićena koja odvlači pozornost. Funkcija svih dodataka je da se uklapaju savršeno u cijeli vizualni dojam i uljepšavaju ga, a ne da zasjenjuju sve ostalo", objašnjava Dajana iz Trilaba dodavši da je dobro na probu donijeti konkretne ukrase ili barem njihove slike kao i slike haljine kako biste u suradnji s frizerom odabrali frizuru.

 | Autor: Lionel Hahn/Press Accociation/PIXSELL Lionel Hahn/Press Accociation/PIXSELL

Iako je danas prisutno mnogo trendova, kako među vjenčanicama, tako i među frizurama, postoji nekoliko pravila koja bi vam mogla pomoći prilikom odabira.

"Pravila postoje zbog različite anatomije, fizionomije, kvalitete kose, ali i stila. Osim toga, nije najvažnije da je frizura najmodernija, nego je najvažnije da vama odlično pristaje. Frizura treba isticati ono najbolje na vama, naglašavati ono što je  prirodno lijepo i prikrivati eventualne nedostatke. Frizura također mora biti odraz vas i vašeg stila, kao i sama haljina. Obično, uz haljine s otvorenim leđima lijepo pristaje podignuta kosa koja naglašava taj izrez. Ako je haljina sama po sebi raskošna, ne treba pretjerivati s ukrasima u kosi ili prevelikim loknama. Ako je haljina romantična i nježna, odlično će se uklopiti valovi ili nježne kovrče. Ako pak imate dugu i tešku kosu, a ovalno, pravilno lice razmislite o klasičnoj visokoj punđi, sinonim za eleganciju koja će istaknuti važe lice. Također, tešku i dugu kosu koju nije lako oblikovati možete samo začešljati na stranu u stilu 40-ih ili ''podignuti'' sitnom pletenicom pri vrhu glave. To pristaje uz gotovo svaku haljinu", otkrila nam je Dajana.

Vječna dilema – kratka kosa

 | Autor: Lionel Hahn/Press Accociation/PIXSELL Lionel Hahn/Press Accociation/PIXSELL

Duga kosa nudi bezbroj mogućnosti: pletenicu, podignutu kosu, polupodignutu, rep, ali kratka kosa je malo kompliciranije upravo zbog svoje jednostavnosti.

"Žene koje imaju kratku kosu to vole, nose i inače i osjećaju se ugodno. Tako treba biti i na dan vjenčanja. Najvažnije je da je kratka frizura uredna i da nema izrasta, dakle, tjedan dana prije na uređivanje. Što se tiče frizure na sam taj dan, kratke se mogu nositi začešljane na jednu stranu, počešljane prema naprijed, isfenirane prema gore ili lagano razbarušene, da djeluju potpuno prirodno. Uz kratke frizure, ovisno o točnoj dužini možete kombinirati sitne ukrase za kosu ili se poigrati s većim naušnicama ili ogrlicom, budući da je vrat izložen", kaže Dajana.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ova poznata frizerka savjetuje i da se prije vjenčanja ne rade drastične promjene, jer bi se moglo provesti da najvažniji dan u životu provedete s frizurom koja vam se ne sviđa. Prije vjenčanja potrebno je obaviti i bojenje, kako ne bi bilo izrasta ili isprane boje.

Više frizura pogledajte u galeriji...

Više o tome kako organizirati vjenčanje sa stilom pročitajte ovdje...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0