Beauty

Provjerili smo u salonima za manikuru koje nove trendove donosi 2019.

Popričali smo s nekoliko poznatih nail art stručnjakinja koje su nam otkrile kakve će se manikure nositi u 2019. godini...

Nova godina, nove mi! A to može značiti i započeti novu godinu i s novim mali beauty ritualima zbog kojih ćemo se osjećati bolje i snažnije za nove izazove. Ako si fan manikure, one u salonu ili kućne, provjerile smo što neki popularni saloni za manikuru smatraju trendom...

Možda vas zanima Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi Rubrika Beauty Beauty

Za savjet smo pitali vlasnicu salona Glam Express, Šejlu Mujkić, koja nam je malo redefinirala pojam trenda u manikuri: 

 

A post shared by Glam Express (@glamexpresszg) on

"Što je danas trend? Ja bih općenito rekla da je trend nositi ono što ti stoji, oblik nokta mora biti prilagođen obliku prsta, tako da bih trend usko povezala s onim što dobro izgleda na određenom prstu. Nemaju svi istu veličinu prstiju, noktne ploče, sve se gleda... Što se tiče nijansi, vodeća je petrolej zelena, ona je popularna ove godine. Bili smo nedavno na sajmu u Londonu i provjerili nove trendove u manikuri gdje je ova boja postala pravi trend. Naravno, i dalje je popularna francuska manikura koja je oličenje ženstvenosti i jednostavnosti. Nijanse ovise o boji tena, nose se ružičaste i boje mesa, nitko ne želi bež, da mu nokti budu žuti. 

 

A post shared by Glam Express (@glamexpresszg) on

Isto tako, žene sve više naginju prirodnom, naglasak je jednostavnosti i prirodnosti, kraćem noktu. Iako mi volimo klijenticama dati sugestiju, ovisi kako što stoji kome. Ako vam dođe visoka djevojka, predložit ću joj duže nokte jer će na njoj lijepo izgledati, ako vidite da netko ima ekstravagantan ukus, predložit ćete joj isto tako ekstravagantnu manikuru... Sve na kraju ovisi o tome što klijenticama stoji...

Možda vas zanima Napravi sama kod kuće valove baš kao kod frizera! Rubrika Beauty Beauty

Zdrave, kraće i njegovane nokte sugerira i Ivana Kovačić, vlasnica salona Manos:

"Trend za 2019. biti će zdravi i iznimno njegovani prirodni nokti, oblik koji prati kožicu uz sami korijen nokta. Duljina noktiju biti će kraća, najdulje do jagodica prstiju. Očekuje se dosta metalik lakova i trenutno vrlo popularni Chrome Effect izgled noktiju koji će se nastaviti i kroz 2019.g. Nosit će se i izrazito njegovani nokti, nude nijanse s minimalnim ‘graphic signature’ dizajnom na jednom ili više noktiju. Vječni trend u manikurama koji će i ove godine ostaviti trag je sofisticirana ‘minimal’ manikura tj. njegovani nokti specijalnim Infinite shine tretmanom i super shine gloss kao završni top coat.

Uz minimalističku manikuru prekrasno dolazi do izražaja i puna, kremasta nude nijansa laka sa pastelno rozim podtonom. Trend u salonu Manos koji i dalje želimo zadržati su njegovani i zdravi nokti koje činimo kvalitetnijim i zdravijim redovitim manikurama. Trend koji će se i ove godine pokazati izrazito zahvalnim je trajni lak na noktima uz koji nokti bez problema izgledaju njegovano i besprijekorno puna dva tjedna ili čak i dulje. Ne samo da se želimo posvetiti njezi noktiju već kroz 2019.g. želimo više osvijestiti sve žene i puno više pažnje posvetiti njezi kože ruku i stopala. 

Maja Marušić iz salona Nokteraj ističe kako njezin salon prati trendove, no klijentice znaju što žele nositi:

 

A post shared by Nokteraj (@salon_nokteraj) on

"Kod nas u salonu se uglavnom radi geliranje i trajni lak u bojama prema sezoni. Zimi idu tamnije boje bordo, ljubičasta, crna, u proljeće svjetlije crvene nijanse, ciklama, jake ljubičaste te narančaste nijanse, u ljeto neonske boje a u jesen se svi zasite boja pa uglavnom stavljaju neutralne i nude varijante.

 

A post shared by Nokteraj (@salon_nokteraj) on

Od oblika noktiju nosi se badem i balerina. Nose se mat nokti, jednostavniji nail art tipa dva nokta u jednoj boji, tri u drugoj boji, nekoliko točkica uz korijen nokta isl. Na pitanje koje trendove ćemo zadržati, a koje prigrliti je jako teško odgovoriti jer mi u salonu se prilagođavamo klijenticama tako da ono što one zažele mi ispunjavamo i ako se njima ne sviđa ono što je trenutno hit nema šanse da to stave na nokte ma koliko to bilo moderno. S obzirom da su naša klijentela uglavnom poslovne žene kratki nokti u boji bit će i nadalje najviše rađeni. Boje koje nam dolaze za ovu sezonu su crvenonarančasta i koraljna. 

Manikerka Andreja Šipek iz salona House of Nails nam je otkrila 4 trenda koja će salon House of Nails podržavati u 2019. godini...

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Prije svega tu su nude i neutralne nijanse (viđeno na revijama Gucci i Prabal Gurung). To je dobra vijest za sve one koji još uvijek traže svoju savršenu nude nijansu, a ovog proljeća i ljeta možete hrabro isprobati i boje breskve, koraljne boje i boje karamela. Nose se dva tona boje (viđeno na revijama Jeremy Scotta, Sadie Williams), a to je kombinacija obrnutog frencha, halfmoona ili jednostavno nail art izvedba u dvije boje. U 2019. će biti popularni i glitter / sjajni nokti u stilu 90-tih (viđeno na revijama Julien MacDonald, Armani i Anna Sui).

 

A post shared by HOUSE OF NAILS (@houseofnails.hr) on

Volite li više hologram prah ili glitter šljokice, u salonu House of Nails ćemo i dalje raditi OPI Chrome, završni holo prah koji se može nanijeti na bilo koju boju kao podlogu, a konačni rezultat su visoko sjajni, metalik nokti. Veliki trend su i crni nokti, no mi ćemo ovo ljeto voljeti bijelu boju, kako na stopalima tako i na rukama. Bijeli nokti izgledaju jako elegantno, moderno i svježe i u našem salonu su pravi ljetni hit koji mnoge klijentice rado biraju. OPI ovog proljeće izbacuje novu kolekciju boja, pod nazivom OPI Tokyo. Inspirirana gradskom ravnotežom bogate tradicije i prirode s modernim stilom i ultra-modernim gradskim pejzažima, ova paleta sadrži mnoštvo boja koje potiču energiju i kreativnost Tokija. Mi nećemo čekati proljeće nego ćemo je imati već početkom veljače, i to u izvedbi trajnih lakova.", zaključuje Andreja.

 

A post shared by HOUSE OF NAILS (@houseofnails.hr) on

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0