Beauty

Pronađi vrijeme za sebe: 5 aktivnosti zbog kojih ćeš biti bolja verzija sebe

  • Umjesto da tražiš izlike zašto uvijek druge stavljaš ispred sebe, uporno ignoriraš znakove iscrpljenosti i stresa i bojiš se da će sve krenuti nizbrdo ako istog dana ne obaviš hrpu obaveza koje si sebi zadala, jednostavno stani na trenutak
  • Uzmi vrijeme za sebe, jer sebi moraš biti najvažnija!
  • Odredi vrijeme u tjednu tijekom kojeg ćeš se posvetiti isključivo sebi, opustiti se i resetirati svoje misli, a ako ne znaš kako to učiniti, mi ti sugeriramo 5 aktivnosti koje će ti u tome pomoći

Živimo u ubrzanom svijetu, svi negdje žurimo, stalno smo pretrpani poslovnim i privatnim obavezama, radni sati sve su duži, okruženi smo tehnologijom koja nam pomaže da budemo produktivniji i efikasniji... Ono što ti zapravo želimo reći, a i sebi, jest da rijetko kad zastanemo i posvetimo se sebi. Čak i kad uhvatimo malo slobodnog vremena, trudimo se utrošiti ga na ''korisne'' aktivnosti poput čišćenja, pranja odjeće ili preslagivanja ormara, umjesto da na trenutak sve pustimo i posvetimo se isključivo i samo stvarima korisnima prvenstveno za naše mentalno zdravlje. Pogrešna je to navika koju svi mi podhitno trebamo mijenjati.

Prepoznaješ li sebe u ovom opisu, onda je zaista krajnje vrijeme da naučiš voljeti sebe i povremeno se razmaziti.
Potpuna je zabluda da ti je za sreću potrebna hrpa novaca, dovoljno je samo dobro razmisliti na koji način želiš provesti vrijeme za sebe. Dovoljno je odrediti nekoliko malih, zdravih navika za koje smatraš da će te opustiti ili jednostavno razveseliti te ih redovito usvajati. Što god to bilo, važno je da se pronađeš vrijeme za sebe barem tri puta tjedno, a mi imamo nekoliko ideja koje će ti pomoći da postaneš bolja verzija sebe! 

Smiri misli meditacijom

Ako se vratimo u prošlost i zamislimo život bez mobitela, kompjutera i interneta, shvatit ćemo da je nekad bilo potpuno normalno udobno se smjestiti i prepustiti svojim mislima. Tako bismo laički najjednostavnije mogli definirati meditaciju. Istraživanja dokazuju da meditacija smanjuje stres, ublažava fokusiranost na bol, negativna iskustva i emocije, poboljšava koncentraciju i doprinosi odgađanju nepromišljenih reakcija. Drugim riječima, meditacija ti itekako može promijeniti život na bolje.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Meditirati možeš bilo gdje - na krevetu, u dvorištu ili u kadi, a mi ti predlažemo da pronađeš svoje malo utočište u kojem se osjećaš najugodnije, prekriži noge, opusti ruke, zatvori oči, usmjeri pažnju na disanje i jednostavno pusti svom um da razmišlja o čemu god želi. Svaki put kad tvoj mozak krene razmišljati o problemima i stvarima koje te uznemire, misli preusmjeri na ljepše teme. Osluškujte mirise, cvrkut ptica i jednostavno uživajte u trenucima mira.

Opusti se uz dobru knjigu

Kad si zadnji put pročitala dobru knjigu? Ova navika ne bi trebala biti rezervirana samo za godišnji odmor, jednom u godini. Čitanje nam pomaže ne samo da proširimo znanje i vokabular, već nas čini boljim verzijama sebe. Neka istraživanja pokazuju čak da osobe koje učestalo čitaju imaju izraženiju empatiju, ali i veće samopouzdanje. Prema jednoj naučnoj studiji iz 2009. godine, svega 6 minuta čitanja zanimljivog štiva smanjuje razinu stresa za nevjerovatnih 68%! Slažeš li se da je to dovoljno dobar razlog da obrišeš prašinu sa svojih omiljenih knjiga i podsjetiš se zašto ih voliš ili aktiviraš članstvo u kvartovskoj knjižnici?

Priušti si spa tretman

Svaka žena voli se s vremena na vrijeme počastiti beauty ritualima, no najčešća izlika da to izbjegne je manjak vremena. To nikako ne smije biti i tvoja izlika. Zašto tri puta tjedno ne bi uzela barem pola sata vremena za sebe, zavalila se u pjenušavu kupku i obavila sve one ženske rituale koji će učiniti da se osjećaš ugodnije i ljepše u svojoj koži.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Dok uživaš u mirisnoj kupki, temeljito operi lice Simple Hidratantnim gelom za čišćenje lica s pro-vitaminom B5, vitaminom E i bisabololom, bez sapuna, umjetnih mirisa i boja. Dlanovima zapjeni malu količinu gela, umasiraj u kožu lica i temeljito isperi. Nakon što si lice temeljito očistila, predlažemo ti da staviš masku na lice i uživaš u ostatku vremena za sebe. Najpraktičnije, a stoga i omiljene među ženama svakako su sheet maske, odnosno maske u maramici. Za razliku od tekućih maski, sheet maske ne kapaju s lica pa su vrlo praktične za korištenje i tijekom obavljanja raznoraznih obaveza po kući ili drugih opuštajućih aktivnosti s našeg popisa.

 | Autor:

Ukoliko još nisi isprobala Simple kozmetiku, onda sigurno ne znaš da propuštaš hrpu hvale vrijednih proizvoda, a nas su oduševile upravo njihove sheet maske, posebno osmišljene da odgovaraju svakom tipu i stanju kože. Simple Hidratantna maska u maramici idealna je za osobe s osjetljivom kožom. Izrađena je od prirodnih vlakana i obogaćena biljnim prebiotikom, ekstraktima ruže i agave i hidratantnim sastojcima za osjetljivu kožu.

 | Autor:

Ukoliko imaš suhu i osjetljivu kožu, Simple Hidrogel maska u maramici najbolji je odabir, ponajprije zahvaljujući vitaminu B5 - vitaminu topivom u vodi koji ima ulogu ovlaživača pa djeluje sinergijski sa hijaluronskom kiselinom, ali ujedno i poboljšava epitelizaciju i regeneraciju kože. Za one čija umorna koža vapi za zdravim sjajem i blistavim izgledom, tu u pomoć uskače Simple Protect & Glow 48 h maska u maramici - biorazgradiva sheet maska obogaćena vitaminom E i voćnim enzimima. Sadrži ekstrakt nara i agave, kofein i prebiotik na biljnoj bazi. Sve tri sheet maske su hipoalergene i pogodne za vegane, a njihova je primjena toliko lagana da nemaš izliku ne koristiti ih češće. Dovoljno je izvaditi ih iz pakiranja, ostaviti ih 15-ak minuta na licu da učine svoje čaroliju, a nakon što ukloniš maramicu ostatak proizvoda lagano umasirati u kožu.

Pokaži svoju kreativnu stranu 

Ako si zadnji put slikala na satu likovnog, vrijeme je da se prisjetiš osnova, odabereš tehniku koja ti najviše leži i s vremena na vrijeme oslobodiš dijete koje čuči u tebi. Art terapija djeluje vrlo opuštajuće i oslobađa od stresa pa nije ni čudo da je preporučuju brojni psihoterapeuti. Umjetnost će ti pomoći da osjetiš kontrolu, da ponovno uzmeš konce u svoje ruke ili da jednostavno svoje komplicirane emocije preneseš na papir. Možeš zamisliti problem i pokušati ga prenijeti na papir, crtati krugove i spirale ili jednostavno zatvoriti oči, slušati glazbu i u ritmu nota pomicati ruku po papiru ili platnu, a potom obojati to što si nacrtala. Nije ni važno što I kako crtaš, dokle god cijeli proces djeluje opuštajuće na tebe.

Odredi 20 minuta u danu za vježbanje

Možda će ti se u početku činiti odbojnim ili prezahtjevnim, no svega 20 minuta vježbanja dnevno može učiniti puno za tvoje fizičko i psihičko zdravlje. Osim što ćeš se svaki put nakon odrađenog treninga osjećati zadovoljnije te ćeš biti ponosna na sebe jer ustraješ u naumu da promijeniš svoje navike na bolje, bit ćeš sretnija, ispunjenija i opuštenija. Naime, vježbanje potiče lučenje serotonina, endorfina i dopamina, neurotransmitera u mozgu zaslužnih za bolje raspoloženje. Ne moraš nužno otići u teretanu da bi odradila trening. Zahvaljujući brojnim online treninzima to možeš učiniti i iz udobnosti svog doma ili u prirodi. Ako ne voliš klasične treninge snage i kondicijske treninge, pokušaj nekoliko puta tjedno voziti bicikl, rolati se ili šetati određenu dionicu. Vrlo brzo ćeš primijetiti pozitivne promjene i postati bolja verzija sebe.

Upoznaj popularni britanski brend kojeg obožavaju trendseterice! Simple omogućuje jednostavnu i nježnu rutinu za njegu lica uz bogati asortiman proizvoda koji ne sadrže umjetna bojila i umjetne mirise, alkohol, mineralna ulja ili druge potencijalne iritanse. Osim toga, donosi pozitivne promjene u očuvanju okoliša pa tako osigurava da se pakiranja mogu reciklirati, smanjuje udio plastike u ambalaži te koristi recikliranu plastiku. Nježno prema sebi i svojoj koži, a onda i prema drugim ljudima, životinjama i planeti! Više o Simple proizvodima saznaj ovdje.

Photo: Shutterstock

Komentari 0