Beauty 22. ožujka 2012.

Proljetni beauty trendovi na testu

Danijel Berković/Pixsell.
1/25

Pošto nam je proljeće već stiglo, a novih trendova ima na pretek, ovotjedna recenzija bit će posvećena upravo njima. Dva trenda koja su se nametnula su koraljni ruž i metalik smokey look, stoga je bilo logično da ih isprobam.

U suradnji s vizažisticom Nenom Mrkonjić, odabrana su dva trenda koje nećemo moći izbjeći. U konkurenciji su bili još i sedefasti make up i prirodni make up, ali pošto je proljeće već tu, raspoložena sam za nešto u bojama, stoga su se metalik smokey kakav je viđen na reviji Rodarte i koraljni ruž s Diorove revije nametnuli kao nešto što moram isprobati.

 | Autor: Camerapress, Guliver Image/Getty Images Camerapress, Guliver Image/Getty Images

Koraljni ruž koji doziva proljeće

Prvi look koji sam isprobala bio je look s koraljnim ružem koji je postignut pomoću L'Orealovog Color Riche ruža br. 373 u nijansi Magnetic Coral. Koliko god ne volim vidjeti narančastu boju na licu, toliko volim koraljnu, koja je napokon IN, nakon jako dugo vremena.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Naglasak je na usnama i brončanom tenu koji ionako ne možete izbjeći tijekom ljeta. Oči su naglašene neutralnim sjenilom i tankom linijom olovkom za oči i sjenilom te parcijalnim trepavicama. Pošto su umjetne trepavice nešto što treba znati nositi, drago mi je što je Nena odabrala one koje daju prirodan look i koje ne djeluju umjetno i teško.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Bijela olovka na donjem kapku dodatno otvara pogled. Još jedna od karakteristika ovog looka su nešto istaknutije obrve, što se meni kao ženi s jako rijetkim obrvama (jedna vizažistica ih je nazvala "dječjim") sviđa, iako to znači da ih moram svakodnevno crtati.

Ljubičasti smokey za večernje izlaske

Plavi smokey kuće Rodarte golica moju maštu još od rujna, ali ljubičasti smokey ipak bolje pristaje mojim zelenim očima (osim toga, trend uvijek treba prilagoditi sebi, a ne slijepo ga slijediti).

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Za kreiranje looka je korištena L'Oreal paleta sjenila Icy Purple u ljubičastim nijansama. Nena je najprije na moj donji kapak tankim kistom nanijela tanku liniju najtamnijim sjenilom. Prstom je na cijeli gornji kapak nanijela istu nijansu. Kistom je nanijela najsvjetluju nijansu ispod obrve i prema kutu oka u obliku slova C.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Iz palete s plavim sjenilima je nanijela srebrno u sam kut oka. Donji waterline je istaknut crnom olovkom, a gornji kapak istaknula tušem. Maskara za volumen na trepavicama i – voila, gotov je smokey look. Nena je moje obraze istaknula ružičastim rumenilom, a usne toniranim balzamom.

Koji look ću nositi ovog proljeća?

Svaka čast smokey looku, ali ja sam žena od ruža, točnije konkretnog ruža, a koraljni ruž je itekako konkretan! On je otkačenija varijanta crvenog ruža koja se može nositi 24 sata na dan, s njim izgledate svježe, odmorno, a svejedno je seksi. U kombinaciji s brončanim tenom mu dajem čistu peticu, a osim toga, kome se da zamarati sjenčanjem i blendanjem sjenila kada se živa u termometru konstantno penje?

Ipak, nikako ne bi ovaj smokey isključila do kraja, jer metalik boja daje cijelom looku novu dimenziju. Ostavila bi ga za one prigode kada se želim (ili moram srediti) i kombinirala ga s koktel haljinama i visokim sandalama. Za svaki dan mi je ipak previše, za razliku od koraljnog ruža s kojim sam još prošle sezone počela ljubavnu romansu. 

Komentari 0