Beauty

Pristupačni, a mirišu puno skuplje: 10 parfema s kojima ćeš se osjećati luksuzno i ostati unutar budžeta

  • Pronaći parfem koji miriši luksuzno i otmjeno, a da je pritom cjenovno pristupačan, ponekad može predstavljati izazov, ali nije nemoguće
  • Brojni kozmetički, ali i modni brendovi danas imaju svoje linije parfema i toaletnih vodica koje, iz godine u godinu, sve više razvijaju i koji su se, po svojim mirisnim notama, već približili nekim luksuznijim brendovima
  • Upravo zato, odlučili smo ti olakšati potragu za pristupačnim parfemima i toaletnim vodicama koji zapravo mirišu puno luksuznije nego što to njihova cijena govori i iz ponude izdvojili njih deset
  • Pročitaj također: Obožavateljica si Byredo Gypsy Water parfema, ali je on izvan tvog budžeta? Našli smo jeftiniji duplić!

Već je opće poznata stvar da high street brendovi poput Zare i švedskog brenda &Other Stories te kozmetički brendovi poput Lusha, Nuxea i The Body Shopa te drugih, u svojoj ponudi, između ostalog, imaju toaletne vodice i parfeme koji su cjenovno vrlo pristupačni. S obzirom na cijene tih mirisa koje se, ovisno o mililitraži, kreću oko 20 eura pa čak i manje, njihova je kvaliteta zaista odlična.

No, u brojnim kolekcijama parfema ovih i sličnih brendova, neki se posebno ističu i to zato što su njihove mirisne note nešto luksuznije, a ponekad podsjećaju i na neke, puno skupocjenije, parfeme. Koji su to točno parfemi i toaletne vodice i kakve ih mirisne note krase, saznaj u nastavku. 

 | Autor: Instagram @scent.real Instagram @scent.real Foto: Instagram @scent.real

Nuxe, Prodigieux 

U ovom ljetnom parfemu najviše se ističu cvjetne i voćne arome poput narančinog cvijeta, vanilije i magnolije što nas odmah podsjeća na vruće ljetne dane, uživanje na plaži i zalaske sunca koji tada imaju posebnu čar. Osim što ovaj parfem sam po sebi miriši luksuzno, vrlo je sličan puno skupljem parfemu Bronze Goddess by Estée Lauder. 

 | Autor: Nuxe Nuxe Foto: Nuxe, parfem (34,95 eura)

Marks&Spencer, Velvet Amber

Velvet Amber brenda Marks&Spencer toaletna je vodica u kojoj ćemo prvo osjetiti opojne note nerolija; eteričnog ulja gorke naranče pa tek onda arome bijelog cvijeća, a sve će zaokružiti bogate note jantara. Ova toaletna vodica zaista je pristupačna i cijena joj iznosi nešto više od 11 eura za 100 mililitara. 

 | Autor: Marks & Spencer Marks & Spencer Foto: Marks&Spencer, parfem (11,74 eura)

Sol de Janeiro, Brazilian Crush Cheirosa 71

Sol de Janeiro brend je koji je naveliko poznat po svojim ekstra mirisnim vodicama za tijelo koje svi obožavaju pa Brazilian Crush Cheirosa 71 nije iznimka. Ovu vodicu krase note karamelizirane vanilije, tostiranih makadamija oraščića, cvijeta kokosa i morske soli. 

 | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas/Sol de Janeiro, Brazilian Crush Cheirosa 71 (25,91 eura)

Zara, Applejuice 

Ako voliš svježe, voćne parfeme s cvjetnim notama, Zarin Applejuice je baš za tebe. Naime, ovaj živahni parfem prvenstveno krase note jabuke, naranče i ružičastog grejpa pa se nakon toga pojavljuju i one cvjetne, odnosno note ruže, jasmina, ljubičice i božura, a sve zaokružuju cedar i sandalovina. 

 | Autor: zara zara Foto: Zara, Applejuice parfem (12,17 eura)

Noted Aromas, Mojave

Mojave Ghost brenda Byredo jedan je od najpopularnijih luksuznih parfema na svijetu, ali s obzirom na to da baš i nije pristupačan, Noted Aromas pruža puno povoljniju verziju inspiriranu ovim mirisom. Stoga, bazu ovog parfema čine mošusi, vetiver i cedar, a zaokružuju ga sandalovina, magnolija i ljubičica. 

 | Autor: noted aromas noted aromas Foto: Noted Aromas, Mojave parfem (23,46 eura)

& Other Stories, Sardonyx Fire

Ovaj parfem krase bazne note pačulija, jantara i vanilije što ga čini toplim i vibrantnim, a svježinu mu daju note guave, ružičaste frezije, šafrana i indijskog jasmina. Njegova cijena od 30 eura za 50 mililitara čini ga prilično pristupačnim, ali je i više nego odlična za parfem ovakve osobnosti i aroma. 

 | Autor: &other stories &other stories &other stories, Sardonyx Fire parfem (30 eura)

The Body Shop, Black Musk

Iako je The Body Shop poznat po svojim gelovima za tuširanje, losionima i drugim preparatima za njegu tijela, u ponudi možemo pronaći i toaletne vodice među kojima je i Black Musk. Black musk je senzualan miris, dubokih nota ružičastog papra, ylang-ylanga, mošusa te opojne vanilije. 

 | Autor: The Body Shop The Body Shop Foto: The Body Shop, Black Musk parfem (23,49 eura)

Lush, Shade

Lush Shade je topao, drvenast unisex parfem u kojemu se najviše ističu note sandalovine i tamjana koji su prikupljani iz obnovljivih izvora baš kako to i priliči osviještenom brendu Lush. Iako je ovaj parfem prikladan za nošenje tijekom cijele godine, neki ga ipak preferiraju tijekom hladnijih mjeseci. 

 | Autor: Lush Lush Foto: Lush, Shade parfem (29,34 eura)

Zara, Red Temptation 

Zara je poznata po svojim parfemima od kojih su mnogi zapravo povoljniji duplići za skupe, luksuzne parfeme. Niti Red Temptation nije iznimka pa je on tako pristupačnija verzija jako popularnog Baccarat Rougea 540 parfemske kuće Maison Francis Kurkdjian. Ovaj Zarin parfem krase note narančinog cvijeta, kave i vanilije. 

 | Autor: Zara Zara Foto: Zara, Red Temptation parfem (19,95 eura)

Rituals, The Ritual of Sakura

The Rituals of Sakura idealna je toaletna vodica za sve koji vole opojne cvjetne mirise koji su u isto vrijeme uzbuđujući, ali i smirujući. Naime, ova vodica ima mliječne podtonove s pikantnim zelenim notama u kombinaciji sa slatkim trešnjama te cvjetnim aromama. 

 | Autor: Douglas Douglas Foto: Douglas, Rituals parfem (24,39 eura)

 

Photo: Instagram @fragrancefun

Komentari 0