Beauty

Prirodno sušenje kose zapravo ima puno gori učinak od sušenja s fenom - evo zašto

  • Nakon pranja kose, volimo ju što duže sušiti na zraku umjesto fenom kako ju toplina ne bi uništila
  • Ispostavilo se da ipak više štete za kosu ima ako ju ostavimo da se suši prirodno
  • Najidealnije je da kombiniramo ova dva načina, a reći ćemo ti točno i kako 

Gotovo cijeli život živimo u uvjerenju kako topli zrak iz fena utječe loše na našu kosu, odnosno ju uništava, a da je puno korisnije da ju sušimo na prirodnom vjetru. Ta tvrdnja nam i odgovara s obzirom na ljeto i visoke temperature. No, nakon što pročitaš ovaj tekst, shvatit ćeš zapravo da i ti, kao i svi mi živiš u krivom uvjerenju. 

Naime, sušenje kose na prirodnom zraku za tvoju kosu može imati više štete nego da ju sušiš fenom. Razlog tome je činjenica da kosa kad dođe u dodir s vodom nabubri, a kada se to dogodi poremeti proteine te dolazi do oštećenja iznutra prema van. Dakle, što je kosa duže vlažna veća je vjerojatnost za oštećenje.

Da bi smanjila ta oštećenja, postoji jedna metoda koja uključuje oba načina sušenja. Prvo kosu ostavi da se suši prirodno te kad je pola ili 75 posto kose suho, zatim uzmi fen koji ćeš upaliti na najmanjoj temperaturi ( ili dodati hlađenje, ovisno o funkcijama) te osuši kosu tako da ne ostane vlage.

Možda vas zanima Ovo nismo znali - 4 znaka da je vrijeme da zamijeniš svoje sušilo za kosu, iako još radi Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0